Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 14 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Verdachte bom op vlucht blijkt toch niet zo gevaarlijk: ‘Wegwerpluier voor volwassenen’

Het was de schrik van hun leven voor de passagiers van een vlucht van Copa Airlines. Maar een vermoedelijke bom in het vliegtuig bleek na een noodinspectie toch niet zo gevaarlijk te zijn.

De ‘bom’ was namelijk een luier, meldt The Guardian. Ondertussen waren alle passagiers van de vlucht uit voorzorg uit het toestel verwijderd.

Bom blijkt luier

Een vliegtuig van Copa Airlines dat vanuit Panama City op weg was naar Tampa, Florida, keerde om na een vermoedelijke bommelding. De 144 passagiers aan boord werden van het vliegtuig gehaald, maar het bleek loos alarm te zijn, aldus de autoriteiten.

Ambtenaren voerden een noodinspectie van het vliegtuig uit en vonden in plaats van een bom een wegwerpluier voor volwassenen als het voorwerp dat aanleiding gaf tot de paniek, zei de politie van het Midden-Amerikaanse land op X.

Vliegtuig van Copa Airlines

Het Boeing 737-800 vliegtuig was geïsoleerd van andere vliegtuigen toen het om 10.59 uur lokale tijd weer landde waar het vandaan kwam, op de internationale luchthaven van Panama City, na de bommelding, aldus de Panamese luchtvaartautoriteit.

De passagiers mochten terug aan boord van het vliegtuig om hun reis naar Tampa te hervatten, zei Copa Airlines later in een verklaring. Ze voegden eraan toe dat de autoriteiten elke vorm van dreiging hebben uitgesloten.

Piloten doen in Zembla boekje open over onveiligere Europese luchtvaart: ‘Merkte ineens dat ik mijn ogen dicht had’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties