Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Opvallend 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse band Personal Trainer beroofd van instrumenten in Frankrijk

Dat was wakker worden met een kater, voor de Nederlandse band Personal Trainer. Vlak voor hun optreden ontdekte de band dat de tourbus bij hun hotel in Frankrijk was leeggeroofd. Inmiddels zijn de bandleden met crowdfunding begonnen, schrijven ze op Instagram.

Het is de angst voor iedere artiest. Vlak voor je optreden al je materiaal kwijtraken door diefstal. Het overkwam de Amsterdamse indieband Personal Trainer in Frankrijk, in de nacht van donderdag op vrijdag.

Hun busje werd op een parkeerterrein van hun hotel opengebroken. Daar waren zij voor een optreden, maar de nacht voor de show is hun bus leeggeroofd. Onder meer elektrische gitaren, basgitaren, een bijna volledig drumstel, versterkers en een synthesizer zijn meegenomen. De algehele waarde van de gestolen inhoud schat de band op 22.000 euro.

Kapot van

„We zijn er kapot van, op zijn zachtst gezegd”, schrijft de Amsterdamse indieband op Instagram. Zonder hun muziekinstrumenten konden ze uiteraard niet optreden en moesten ze een van hun shows op een Frans festival afzeggen. „We hebben dit nodig om te spelen en er komen veel shows aan die anders erg stil zullen zijn”, schrijft Personal Trainer.

Nu is Personal Trainer met crowdfunding gestart om de de gestolen instrumenten en andere spullen weer terug te kunnen kopen. „Muziek is ons werk. We hebben niet veel geld, maar nu hebben we ook geen instrumenten om muziek te maken.”

„We zouden het erg op prijs stellen als je wat geld kunt missen”, schrijven ze aan hun fans. „Als je iets hebt liggen dat erg lijkt op onze spullen of als je iets verkoopt, laat het ons dan ook weten. We kopen het graag van je.”

Fans van Personal Trainer schieten te hulp

Fans laten zich meteen van hun genereuze kant zien. Vanmiddag ging de band al over het streefbedrag van de crowdfunding heen en is er 22.150 euro opgehaald. Ook bieden liefhebbers op social media massaal hun overige instrumenten te leen aan.

 

Johan Derksen haalt keihard uit naar Sigrid Kaag in Vandaag Inside, gaat volgens kijkers te ver

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.