Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Opvallend 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter-game heeft nu ook een arachnofobie-modus zónder spinnen

Ben je als de dood voor spinnen, maar wil je wél de populaire Harry Potter-game Hogwarts Legacy spelen? Goed nieuws: sinds dit weekend is er een speciale modus beschikbaar voor mensen met een spinnenfobie, meldt RTL.

Alle spinnen worden in deze modus uit de game gehaald.

https://twitter.com/HogwartsLegacy/status/1654241638074425347?s=20

Harry Potter-game zonder spinnen

De spinnen worden in de zogeheten ‘arachnofobie-modus’ vervangen door een boos zwevend hoofd omringd met zwevende rolschaatsen. Het zwevende hoofd is niet willekeurig gekozen, maar is een directe verwijzing naar de Harry Potter-boeken. In Harry Potter en de Gevangene van Azkaban overwint het personage Ron Wemel namelijk zijn angst voor spinnen door zich voor te stellen hoe de beestjes onhandig op rolschaatsen lopen.

De makers van de game vervangen niet alleen het beeld van de spinnen, maar ook het bijbehorende geluid. Spelers horen niet langer de pootjes van de spinnen tikken tijdens het spelen. Ook het gegil van de grote spinnen wordt verminderd.

Een van de best verkopende spellen

Spelers spelen in de Harry Potter-game een student op de bekende en magische school Zweinstein, honderd jaar voor de avonturen van Harry Potter. Als speler kun je de school en de gebieden eromheen vrij verkennen, terwijl je spreuken en andere magische rituelen leert.

Tot dusver is Hogwarts Legacy een groot succes. Het NOS Jeugdjournaal noemde de game in april al een van de best verkopende spellen van dit jaar, met 15 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe.

Op de game kwam echter ook veel kritiek. Critici riepen begin dit jaar op de game te boycotten, vanwege de transfobische uitspraken die Harry Potter-schrijfster JK Rowling heeft gedaan in 2020. In een online manifest uitte ze haar zorgen over het toenemend aantal jongeren dat een gendertransitie wil ondergaan. De makers benadrukten destijds dat ze inderdaad de wereld van JK Rowling gebruikten, maar dat de schrijfster niet betrokken is geweest bij het maakproces van de game.

Kijkers van Arcadia zijn teleurgesteld in finale: ‘Veel energie in verhaal, weinig in vorm’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.