Thom Voogt
Thom Voogt Reizen 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Vroege vlucht? Bij deze luchtvaartmaatschappij kan je je bagage nu de avond van tevoren al afgeven (en het is gratis)

Lekker op vakantie gaan, maar wel ’s ochtends vroeg al op de luchthaven moeten zijn. Je moet er vaak wat voor over hebben. Maar dat gesjouw met die zware bagage maakt het er zeker niet makkelijker op. Bij easyjet hebben ze daar wat op bedacht. Vertrekt jouw vlucht vóór 08.00 uur vanaf Schiphol? Dan kun je de avond van tevoren al terecht om je koffers en tassen af te geven. Daarmee kunnen reizigers in de vroege ochtend tijd besparen, betoogt de luchtvaartmaatschappij.

Nog geen idee waar je deze zomer je vakantie wil doorbrengen? Als het je vooral gaat om het lekkere eten zijn dit een paar aanraders.

Gratis bagage service

Reizigers kunnen tussen 19.00 uur en 20.30 uur op de luchthaven terecht als zij hun bagage alvast willen afgeven. Door dat te doen kunnen zij de volgende ochtend bij aankomst op Schiphol direct doorlopen naar de beveiligingscontrole. „Met de introductie van deze service verwachten we dat mensen met een vroege ochtendvlucht ontspannen en vlot bij de gate kunnen aankomen”, legt manager van easyJet Nederland William Vet uit.

Goed nieuws, maar het wordt nog beter. Deze service is namelijk ook nog eens helemaal gratis. Een win-win situatie dus.

Betere doorstroom

Het heeft voor jou dus voordelen in kosten en gemak, maar je medereizigers plukken er wellicht ook de vruchten van. Mogelijk helpt de dienst ook voor de doorstroom op Schiphol, waar vorig jaar vaak sprake was van lange rijen.

https://twitter.com/tavenier/status/1560974061861216257

De luchtvaartmaatschappij biedt de dienst ook al aan op luchthavens van Manchester, Bristol, Edinburgh, Berlijn en Londen Gatwick. Op Schiphol gaat het in eerste instantie om een proef van iets meer dan een maand. Als die bevalt, wil easyJet de service gedurende de zomermaanden doorzetten.

Op laten halen

Reisorganisatie TUI gaat nog een stapje verder. Zij kondigden vorige week aan vanaf deze maand tegen betaling bagage thuis op te laten halen. Daarvoor werkt TUI samen met Bagpoint, een bagage-afleverbedrijf. „Een comfortabele start van de vakantie die het bovendien makkelijker maakt om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen”, aldus de reisorganisatie.

Vrouw onthult ‘sluw’ trucje bij irritatie over naar achter geklapte vliegtuigstoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.