Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 7 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dieven stelen voor fortuin aan schoenen, maar nemen per ongeluk alleen rechterschoenen mee

Inbrekers in de Peruaanse stad Huancayo hebben een wel heel ongebruikelijke inbraak gepleegd. Ze maakten duizenden euro’s aan dure sportschoenen buit, maar de schoenen illegaal doorverkopen zal wat moeilijk gaan. De dieven namen per ongeluk alleen de rechterschoenen mee.

Op bewakingsbeelden van de getroffen schoenenzaak is te zien hoe drie mannen in het holst van de nacht meerdere pogingen doen om het hangslot van het luik voor de winkel open te breken. Pas bij de derde poging lukt het ze om het slot los te maken.

Vervolgens gaan de dieven met een driewieler naar binnen en laden ze de schoenendozen in. Volgens de Peruaanse krant Perú 21 namen de dieven zo’n 220 dozen van verschillende schoenenmerken mee.

https://twitter.com/elcomercio_peru/status/1653460330050199553?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1653460330050199553%7Ctwgr%5E51b058066c29058abaadd18f6850f2bb60f5227c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fcrime-sneakers-robbery-thieves-stole-all-right-foot-peru-2023-5

Voor meer dan 11.000 euro aan schoenen gestolen

Het was de eigenaar van de winkel die de politie na de inbraak op de hoogte bracht, nadat ze kapotte sloten aantrof. De buit zou een waarde hebben van meer dan 50.000 Peruaanse sol, ongeveer 11.000 euro, zo schat de eigenaar van de schoenenzaak.

Wat de dieven echter niet wisten, is dat in de dozen alleen maar rechterschoenen zaten. „We hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Het bijzondere aan deze inbraak is dat de dieven alleen maar de rechterschoenen hebben meegenomen”, aldus politiechef Eduan Díaz.

Dieven lieten ook vingerafdrukken achter

Heel ervaren zullen de inbrekers niet zijn geweest. Ze lieten niet alleen alle linkerschoenen achter, maar ook hun vingerafdrukken zijn op de plaats delict gevonden. Daarnaast worden de camerabeelden nog verder onderzocht door de politie van Huancayo. „We hebben ter plekke al het bewijsmateriaal verzameld. Met de camerabeelden en de vingerafdrukken kunnen we de inbrekers op het spoor komen”, aldus de politiechef.

Stewardess legt uit waarom je nooit slippers moet dragen in een vliegtuig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.