Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Opvallend 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Australische vrouw overleeft vijf dagen in de wildernis dankzij fles wijn en snoep

Een korte autorit veranderde voor een Australische vrouw afgelopen week in een nachtmerrie van vijf dagen. Toen de vrouw een verkeerde afslag nam, kwam haar auto vast te zitten in de modder in een bebost gebied. Een fles wijn die ze als cadeau voor haar moeder had gekocht, werd uiteindelijk haar redding.

„De enige vloeistof die Lillian, die niet drinkt, bij zich had, was een fles wijn die ze als cadeau voor haar moeder had gekocht, dus dat hielp haar er doorheen”, vertelt een politieagent tegen de Australische nieuwszender 9News Australia.

Wijn en snoep

Vorige week zondag vertrok de vrouw van huis, maar ze kwam nooit aan op haar eindbestemming. Haar familie bracht de autoriteiten al snel op de hoogte van haar vermissing. Hulpdiensten startten direct een zoektocht, maar vonden geen spoor van de vrouw.

Vijf dagen lang heeft de vrouw in haar eentje overleefd in en rondom haar auto. Vanwege gezondheidsreden kon ze niet lopen om hulp te halen en haar telefoon had geen bereik. Het enige eten en drinken wat ze in haar auto had, was een fles wijn en wat snoep. Tegen de Australische nieuwszender zegt ze dat ze op een gegeven moment bang was om dood te gaan. „Op de laatste dag voor ik werd gevonden, viel heel mijn lichaam stil. Ik stond op het punt om op te geven.”

Naar omstandigheden goed

Gelukkig voor de vrouw spotte de luchtmacht van de politie haar auto op vrijdag in het beboste gebied, waarna zij snel werd gered. „Na vijf dagen verdwaald te zijn geweest, was ze enorm opgelucht en dankbaar om ons te zien, en wij waren net zo blij haar te zien.” Het eerste waar de vrouw om vroeg toen ze gevonden werd door de politie was een sigaret. „Godzijdank had de politieagente een sigaret op zak.”

Doordat de ene fles wijn de enige vloeistof is geweest die de vrouw in vijf dagen gedronken heeft, was ze uitgedroogd geraakt. Hiervoor is ze behandeld in het ziekenhuis. Inmiddels is ze weer thuis en gaat het naar omstandigheden goed met haar.

Vroege vlucht? Bij deze luchtvaartmaatschappij kan je je bagage nu de avond van tevoren al afgeven (en het is gratis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.