Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Regen, regen en nog eens regen: de week begint nat en bewolkt

Het weer is wisselvallig deze week. Sommige momenten komt de regen met bakken uit de lucht vallen, andere momenten laat de zon zich weer zien. Maar van echt lenteweer is nog niet te spreken.

„Al wordt het ook niet koud”, laat weerdienst Weeronline vandaag weten.

Code geel

De week begon vandaag gelijk goed met code geel voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant vanwege dikke mist. Plaatselijk was het zicht minder dan 200 meter.

Inmiddels is de mist weer verdwenen en laat de zon zich op sommige plekken even zien. Het is ook gelijk behoorlijk warm, maar door de hoge luchtvochtigheid kunnen vanmiddag vooral in Oost-Nederland een aantal onweersbuien ontstaan.

Regenpak en kaplaarzen

Wie morgen naar buiten gaat, doet er goed aan een regenpak en kaplaarzen aan te doen. Volgens de voorspellingen gaat het namelijk vrijwel de hele dag regenen. „Ondanks het natte weer wordt het nog zo’n 16 graden”, meldt Weeronline.

Rijkswaterstaat waarschuwt op sociale mediakanalen al voor een drukkere spits dan normaal. „Ga je morgen op pad? Check de actuele verkeersinformatie, houd rekening met extra reistijd en reis als je de mogelijkheid hebt buiten de spits.”

https://twitter.com/RWSverkeersinfo/status/1655496093302398977?s=20

Regen maakt plaats voor zon

Ook voor woensdag ziet de weersverwachting er nat uit. „Al zijn de details wel onzeker. Mogelijk valt het mee en is er woensdag een mix van wolken, buien en af en toe zon.” In een minder zonnig scenario verloopt de dag echter op de meeste plaatsen bewolkt en nat. Het wordt opnieuw rond de 16 graden.

Donderdag is er eindelijk wat meer ruimte voor de zon. „Het is veel minder nat dan dinsdag en woensdag.” Hetzelfde geldt voor vrijdag en het komende weekend. Er worden zonnige periodes voorspeld met slechts hier en daar een bui. Overdag wordt het rond de 16 graden in de kustgebieden tot 20 graden in het zuiden en oosten van het land.

Harry Potter-game heeft nu ook een arachnofobie-modus zónder spinnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.