Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 8 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

‘Spoorduwers’ station Bijlmer Arena zijn tieners van 15 tot en met 17 jaar

De politie in Amsterdam heeft zes minderjarigen aangehouden die verdacht worden iemand op het spoor te hebben geduwd. Het heftige incident, waarbij veel geweld werd gebruikt, gebeurde vrijdagavond op station Bijlmer Arena in Amsterdam.

Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud. De verdachten komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos, aldus de politie.

Slachtoffer Bijlmer Arena keihard tegen hoofd geschopt

De mishandeling gebeurde vrijdagavond rond 21.25 uur. Op beelden van het incident is te zien dat iemand in een blauw vest keihard tegen zijn hoofd wordt getrapt, terwijl hij op de grond ligt. Op een gegeven moment weet het slachtoffer op te staan, maar wordt vervolgens het spoor op geduwd. De beelden werden veel gedeeld op sociale media. De politie riep later op om daarmee te stoppen. Veel mensen begrepen dat niet, omdat de daders nog niet waren opgepakt.

https://twitter.com/POL_Amsterdam/status/1654917963588272128

Toen de politie vrijdag op station Bijlmer Arena kwam, was het slachtoffer verdwenen. „Wie hij is, is ook op dit moment helaas niet duidelijk”, aldus diezelfde politie nu. Agenten vinden dat de persoon eigenlijk moet worden bekeken door zorgprofessionals.

Vijf verdachten meldden zichzelf

Van de zes aangehouden verdachten hebben vijf zichzelf gemeld bij de politie. De politie ziet het incident als poging tot doodslag. Er zijn meer verdachten in beeld. De politie roept hen op zich te melden.

Afgelopen weekend deelde de politie dus zelf beelden van het incident. Omdat de daders vermoedelijk van jonge leeftijd zijn, werden hun gezichten onherkenbaar gemaakt. „Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden”, aldus de politie.

Alberto Stegeman betrapt oplichtster Adriana J. voor de tweede keer in Undercover in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.