Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 18 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

In café uitgedeelde ‘pepermuntjes’ bleken xtc-pillen te zijn

Een pepermuntje aangeboden krijgen lijkt onschuldig. Maar zo onschuldig was het aanbod afgelopen nacht in een Brabants café niet. De pepermuntjes bleken namelijk xtc-pillen te zijn.

Het gebeurde bij een café in het centrum van Bergen op Zoom. Afgelopen nacht werd een 18-jarige jongen uit het nabijgelegen Halsteren aangehouden door de politie na het aanbieden van de ‘pepermuntjes’. De jongen wordt verdacht van het bezitten van harddrugs.

Pepermuntjes blijken xtc te zijn

De politie werd gebeld door beveiligers die op hun beurt gewaarschuwd waren door twee bezoeksters van het café. Aan hen was ‘een pepermuntje’ aangeboden door een jongen die ook in het café aanwezig was. De ‘pepermuntjes’ bleken xtc-pillen te zijn. Door de beveiligers werd de jongen aangesproken, het doosje ‘pepermuntjes’ werd afgepakt en de politie werd gebeld.

Toen agenten rond 03.20 uur ter plaatse kwamen, hielden zij de jongen aan. Hij is naar een politiecellencomplex vervoerd, en daar heeft hij de rest van de nacht doorgebracht. De verdachte wordt vandaag in de loop van de dag gehoord, meldt de politie op hun website.

https://twitter.com/POL_BoZ_Rdaal/status/1637014111790694400

Meer dan vijftig pillen op zak

Het doosje met in totaal 55 pillen is in beslag genomen door de politie. De ‘pepermuntjes’ zijn getest op het politiebureau en bleken inderdaad xtc-pillen te zijn. Van de twee bezoeksters die de pillen kregen aangeboden, werd een getuigenverklaring opgenomen.

‘Grens is in zicht’ om uitfans te weren, suggereren politiebonden

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.