Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Opvallend 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Groep mensen ingesneeuwd in Ikea: slapen in de showroom

In Noord-Jutland, een noordelijke provincie van Denemarken, is een groep mensen ingesneeuwd in een Ikea. Omdat het in dat deel van het land erg hevig sneeuwt, raadt de overheid het af om de weg op te gaan met de auto. En dat betekent dat zes klanten en 21 medewerkers van de Ikea in Aalborg een iets andere nacht dan normaal achter de rug hebben. Ze sliepen namelijk in de showroom van de meubelgigant, schrijven Deense media.

Er was geen andere mogelijkheid om naar huis te komen, want ook het openbaar vervoer werd buiten werking gesteld. Desondanks de omstandigheden was de sfeer „fantastisch”, zei manager Peter Elmose gisteravond. „We hebben net gegeten en gaan nu voetbal kijken en proberen wat plezier te hebben.”

Overnachten in Ikea door sneeuw

Volgens Elmose zullen hij, zijn medewerkers en de klanten deze december „voorlopig niet vergeten”. Maar toen hij gisterochtend naar zijn werk vertrok, had hij nooit kunnen dromen dat zijn werkdag zo zou eindigen. „Rond 16.00 uur, toen er nieuwe medewerkers kwamen, merkten we wel dat het lastig was om de winkel te bereiken. Het weer sloeg snel om en ‘s avonds hadden we door dat het niet veilig zou zijn om weg te gaan.”

En dus bood Ikea de overgebleven klanten (en medewerkers) een overnachting inclusief diner aan. Voor iedereen was, verspreid door de winkel, een bed geregeld in de showroom. De manager benadrukte dat de bedden vandaag, als er nieuwe klanten komen, weer helemaal schoon zouden zijn.

Ingesneeuwd in een pub

Dit verhaal doet denken aan een situatie in Engeland, afgelopen week. Daar was een groep van zo’n zestig mensen ook ingesneeuwd, maar dan in een pub. Er lag namelijk bijna een meter sneeuw rond het 17e-eeuwse pand, afgelopen zaterdag. Daarna moest er een tunnel gegraven worden om de gasten naar buiten te krijgen. Daarnaast waren de wegen deels onbegaanbaar.

Volgens manager Nicola Townsend was de sfeer ook daar goed. „Er worden vriendschappen gevormd. Het voelt bijna als een grote familie”, zegt ze tegen BBC. „Eén dame zei zelfs dat ze helemaal niet weg wil.”

Ultieme kerstdroom: Home Alone-huis eenmalig beschikbaar voor overnachting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Groep mensen ingesneeuwd in Ikea: slapen in de showroom
Sluiten