Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 7 okt 2021

Het vervloekte paranormale huis uit The Conjuring bestaat echt en staat te koop

Wellicht heb je van de horrorfilm The Conjuring weleens wakker gelegen. De film gaat over de paranormale activiteiten in een spookachtig huis en joeg menig filmkijker de stuipen op het lijf. Mocht je nog op zoek zijn naar een koopwoning: het Conjuring-huisje staat te koop.

Voor iets meer dan één miljoen euro word je de trotse eigenaar van dit spookhuis. Het huis is nu nog in bezit van paranormaal onderzoekers Jenn en Corey Heinzen, maar de eigenaren vonden twee jaar lang genoeg.

Spookhuis inspiratie voor The Conjuring

De woning ligt in het Amerikaanse Burriville en is omringd met 8,5 hectare beboste grond. De film The Conjuring is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hoewel voor de film een ander huis als decor diende, was dit huis in Burriville de inspiratiebron. De vorige eigenaar was namelijk de Perron-familie, die in 1970 in het huis woonde. Ook in de film speelt deze familie de hoofdrol.

Net zoals in het script van The Conjuring ging moeder Carolyn Perron op onderzoek uit nadat haar dochters geesten zagen. Ze ontdekte dat een griezelige geschiedenis achter het huis schuilging. Die bestond uit mysterieuze overlijdens en andere enge incidenten.

Spookhuis The Conjuring paranormaal vervloekt
Ver van de bewoonde wereld ligt midden in de bossen het huisje. Foto: Jam Press/Mott & Chace Sotheby’s

Paranormale verschijnselen

Volgens het verhaal werd het terrein vervloekt door Bathsheba Sherman. De mythe ging dat deze vrouw een heks zou zijn geweest en zelfs haar kind offerde, rond 1800. Paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren, ook twee hoofdrolspelers in de film, legden een link tussen de geschiedenis en de spookachtige verschijnselen.

De huidige eigenaren, de Heinzens, bevestigen de ervaringen van de vorige bewoners. Bang voor geesten moet de koper niet zijn. Mocht je toch geïnteresseerd zijn? Het huis heeft drie slaapkamers en een badkamer. De binnenkant oogt zoals een spookhuis eruit zou moeten zien met kaarsen, gedroogde kruiden en een kelder.

The Conjuring spookhuis paranormale paranormaal vervloekt
Ook het interieur oogt spookachtig. Jam Press/Mott & Chace Sotheby’s

Video’s over spookhuis op TikTok

Nog steeds hangt er mysterie om het huis heen. Want hoewel de woning in 1763 werd gebouwd, gaan de gegevens niet verder dan 1836. Een deel van de geschiedenis is dus nog steeds onbekend.

Ook bedachten de huidige eigenaars een slimme inkomstenbron. Het huis is namelijk beschikbaar voor paranormale onderzoekers, zij kunnen er de nacht doorbrengen. 2022 is al helemaal volgeboekt. Op TikTok is dochter Madison Heinzen inmiddels bekend door haar video’s over het huis.

@madison.heinzen207

Did you find the hidden annabelle doll? 👀🔍#theconjuringhouse #fyp #warren #annabelle #horror #paranormaltiktok #scary #ghost #theconjuring #foryou

♬ Tiptoe Through the Tulips Type Beat – Ne Skazhu

Investering

Mocht je je afvragen waarom een vervloekt huis zoveel geld kost: volgens de eigenaren en de makelaar betaal je een premie voor de spookachtige sferen. Maar zij benadrukken ook dat het huis voor horror-liefhebbers of geïnteresseerden in paranormale activiteiten een levensveranderende aankoop kan zijn.

Netflix duikt in duistere sportschandalen met veelbelovende docuserie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het vervloekte paranormale huis uit The Conjuring bestaat echt en staat te koop
Sluiten