Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 6 okt 2021

Netflix duikt in duistere sportschandalen met veelbelovende docuserie

Maak kennis met Bad Sport, een nieuwe docuserie van de producenten achter Don’t F*ck with Cats die vandaag op Netflix te zien is.

Sport is niet alleen zeer vermakelijk om naar te kijken, er gaat ook een hoop geld in om. Spelers die voor tientallen miljoenen worden verkocht, wedkantoren die voor miljoenen uitkeren als een bepaalde club wint.

Netflix presenteert Bad Sport

Waar zoveel geld in omgaat, is ook de georganiseerde misdaad aanwezig. Sport kent vele grote schandalen, van dopinggebruik tot scheidsrechters die worden omgekocht. Netflix duikt deze week in de wereld van criminele sportschandalen met Bad Sport.

Dat is een gloednieuwe docuserie die nu op de streamingdienst te vinden is. De Original bestaat uit zes afleveringen van elk een uur, gemaakt door verschillende documentairemakers: Luke Sewell, Alex Kiehl, Miles Blaydon-Ryall, Lizzie Kempton, Georgina Cammalleri en James House.

Sportschandalen en de betrokkenen

Een laatste volledige trailer belooft veel goeds. Bad Sport duikt in de grootste sportschandalen mét degenen die erbij betrokken zijn. Denk aan de Olympische Winterspelen van 2002, toen het kunstschaatsen van te voren al een gedane zaak was door matchfixing. Of het duizelingwekkende verhaal van Randy Lanier, een topcoureur die tonnen marihuana Amerika in smokkelde als hij niet in zijn raceauto zat.

Het beloven zes intrigerende tripjes richting de duistere kant van sport te gaan worden. Netflix stelt dat de atleten, coaches en politieagenten, die direct bij de schandalen in kwestie betrokken waren, aan het woord komen. Het wordt dus geen samenvatting van buitenaf met de feiten die iedereen al kent, als we de trailer moeten geloven.

Déjà vu

Toch levert de trailer voor Bad Sport ook een pittig stukje déjà vu op. Eerder dit jaar kwam Netflix namelijk nog met Untold, een andere docuserie over misdaad in de sportwereld.

Ach, dat mag de pret niet drukken. Er zijn zoveel fantastische verhalen te vertellen rondom sport, zeker als je de geschiedenis in duikt. Ook een goed teken: Bad Sport is afkomstig van de producenten van Don’t F*ck with Cats, één van de beste docuseries die op Netflix te vinden is.

Vanaf vandaag – 6 oktober – gaan we ontdekken of ze opnieuw goud in handen hebben. Want alle zes de afleveringen van Bad Sport op Netflix zijn nu te streamen.

Wil je weten wat er deze week allemaal nog meer uitkwam? Dat lees en zie je hier. De eerste Nederlandse Netflix-speelfilm Forever Rich is een van de titels.

Emma Wortelboer ontwapenende bemiddelaar tussen tieners en ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Netflix duikt in duistere sportschandalen met veelbelovende docuserie
Sluiten