Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Opvallend 4 jul 2021 / 18:31 uur

Dierentuin in Californië vaccineert dieren tegen coronavirus

Naast het inenten van mensen worden er nu ook dieren ingeënt tegen het coronavirus. Een dierentuin in Oakland, in Californië, is begonnen met het vaccineren van beesten. Onder meer tijgers, poema’s, fretten en beren krijgen het vaccin toegediend.

De dieren zullen het experimentele vaccin van de Amerikaanse fabrikant Zoetis toegediend krijgen. Dit vaccin wordt ook gegeven aan fruitvleermuizen, varkens en apen.

Vaccineren van dieren

Het vaccineren van de beesten is volgens de dierentuin een nieuwe coronamaatregel. In de dierentuin moest iedereen al voldoende afstand bewaren. Ook moesten werknemers beschermende kleding dragen.

Foto: ANP
Dierenarts Alex Herman is naar eigen zeggen erg opgelucht dat zijn dieren een vaccin krijgen. Foto: ANP.

Dierenarts Alex Herman is naar eigen zeggen erg opgelucht dat zijn beesten een vaccin krijgen. Zo kunnen ze volgens hem beter beschermd worden tegen het coronavirus. Zoetis, de fabrikant van het vaccin, wil 11.000 doses doneren aan zeventig verschillende dierentuinen in de Verenigde Staten.

Besmette gorilla’s

In San Diego werden in maart dit jaar al beesten ingeënt met het vaccin. Mensapen kregen toen een vaccinatie met het middel van Zoetis. Ook bij dieren is er een tweede dosis nodig. In januari testten acht gorilla’s in de dierentuin van San Diego positief op het coronavirus De dieren hadden milde symptomen waaronder vermoeidheid, constipatie en hoesten. Ze waren waarschijnlijk geïnfecteerd door een besmette medewerker die geen ziekteverschijnselen had, ondanks de veiligheidsmaatregelen die waren genomen.

Zwemmers met afrokapsel mogen geen speciale badmuts dragen op de Olympische Spelen

Brandweerman Miami haalt overleden dochtertje (7) onder puin vandaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dierentuin in Californië vaccineert dieren tegen coronavirus
Sluiten