Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Opvallend 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Persfotograaf en partner sloot in geduwd bij autobrand, moesten naar ziekenhuis

Een persfotograaf en zijn partner zijn gisteravond gewond geraakt toen ze in het Gelderse Lunteren werden aangevallen. Het duo was op de Krommehoekseweg aanwezig, omdat er een autobrand was. Volgens getuigen duwden omstanders de auto van de fotograaf opzettelijk de sloot in met een shovel. Dat meldt De Gelderlander. De politie heeft volgens de krant ter plekke ten minste twee aanhoudingen verricht.

De fotografen, die werken voor 112, kwamen af op een melding van een autobrand in Lunteren. Toen ze daar aankwamen, reageerden zes à zeven omstanders gelijk erg fel: ze zouden de fotografen met stokken hebben aangevallen. Een andere omstander besloot daarop met een shovel op de groep af te komen. Hij duwde de auto, met daarin de fotograaf en een bijrijder, omver. Deze belandde op het dak in de sloot.

Persfotografen gewond naar ziekenhuis

De twee inzittenden raakten gewond, uiteindelijk moest de brandweer eraan te pas komen om hen uit de auto te bevrijden. Zowel de fotograaf als de bijrijder raakte gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Er waren ook andere fotografen aanwezig, zij konden net op tijd aan de woedende omstanders ontsnappen. De politie kon gisteravond alleen bevestigen dat het incident heeft plaatsgevonden.

Journalisten aangevallen

Op Twitter zijn mensen niet te spreken over dit incident. Al helemaal niet omdat laatst op Urk en in Krimpen aan den IJssel ook al journalisten werden aangevallen. Eén van hen, Mark ‘Slijptol’ Baanders van PowNed, was „drie keer keihard getrapt”. Hij deed zijn verhaal bij Humberto.

„Blijf van journalisten af!”, is dan ook een veelgelezen leus op het sociale medium. Volgens iemand nam de persoon met de shovel „een flink risico dat de persfotografen daar (de sloot, red.) niet levend uit zouden komen”. Thomas noemt het „levensgevaarlijk en ontluisterend”. Hij zegt dat het past in een reeks incidenten die echt gekeerd moet worden”.

Volgens een ander is persvrijheid „in de democratie Nederland het hoogste goed”. „Elke aanval op journalisten is een aanval op de democratie en verdient strafrechtelijk harde aanpak. Niet alleen omdat een aanval lafhartig en crimineel is maar ook om onze waarden te beschermen.”

Burgemeester bij Op1 over 538 Oranjedag: ‘Niet aangevoeld wat sentiment was’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Persfotograaf en partner sloot in geduwd bij autobrand, moesten naar ziekenhuis
Sluiten