Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Politie onderzoekt ‘harde knal en rook’ bij de nu beschadigde Mieraskerk

De politie heeft vanochtend uitgebreid onderzoek gedaan bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. In de nacht van maandag op dinsdag deed zich bij de kerk een harde knal voor.

Vanochtend vroeg was een harde knal te horen door omwonenden van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. Volgens een politiewoordvoerder is er sprake van materiële schade aan de kerk, al is nog onbekend of het gaat om een explosief of een gerichte actie. Er zijn geen gewonden gevallen.

Harde knal Mieraskerk

Rond 04.35 uur werden bewoners van de Nachtegaalstraat opgeschrikt door een harde knal en rook, waarna ze hulpdiensten alarmeerden. De politie deed vanmorgen onderzoek naar de eventuele oorzaak van de knal en de knal bij de Mieraskerk is veroorzaakt door vuurwerk. Dat heeft de politie na onderzoek laten weten.

De kerk is aan de voorkant beschadigd. Ook is er een lamp kapot. Twee mensen zijn dinsdagochtend bezig om de schade op te ruimen. Er staan ook agenten bij de kerk.

Geschokt door schade

Hulpkoster Leendert en kerkganger Allart zijn geschokt door de schade aan de Mieraskerk. „Dit is echt verschrikkelijk”, aldus de hulpkoster. Hij kwam dinsdagochtend samen met de kerkganger naar de kerk om de schade op te ruimen. „Dit heeft naar aller waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd.”

Mensen reageren verdeeld op het nieuws. „Dit is de wraak van God”, roept iemand. Veel anderen vinden dat de boel nu toch wel „aan het escaleren is”. Ook roept iemand op „te stoppen met het haten van christenen.”

Klappen in Krimpen aan den IJssel

De Mieraskerk kwam afgelopen zondag in het nieuws omdat een verslaggever van RTV Rijnmond klappen kreeg toen hij verslag deed van de honderden kerkgangers die ondanks de coronaregels bij elkaar kwamen. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is daarvoor aangehouden. Hij is weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

Excuses Mieraskerk

De kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel heeft maandag excuses aangeboden voor het incident bij de kerk.

„Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden”, schreef de kerkenraad. „Dit had niet mogen gebeuren, dit was niet wat u van ons mag verwachten, of dit nu fysiek of verbaal is. Wel het tegenovergestelde: zachtmoedigheid en lijdzaamheid. Wij vragen iedereen, waaronder ook onze gemeenteleden, zich respectvol te gedragen.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie onderzoekt ‘harde knal en rook’ bij de nu beschadigde Mieraskerk
Sluiten