Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Opvallend 13 mrt 2021 / 13:05 uur

‘IJsberenhotel’ geopend in China, dierenrechtenorganisaties hebben forse kritiek

China heeft er sinds gisteren een wel heel bijzonder hotel bij. Gasten kunnen er 24 uur per dag levende ijsberen bewonderen. Het hotel was ruim voor de opening al volgeboekt, maar kan ook rekenen op felle kritiek van dierenrechtenorganisaties.

Het hotel opende in het themapark Harbin Polarland, dat in het noordoosten van China ligt. Bezoekers kunnen er het leven in het Noordpoolgebied ervaren. Het hotel, in de vorm van een iglo, is gebouwd rond het binnenverblijf van de ijsberen in het themapark en alle 21 kamers hebben 24 uur per dag zicht op de levende ijsberen. ‘Of je nu eet, speelt of slaapt, ijsberen zullen je gezelschap houden’, staat er in een post op het WeChat-account van het hotel.

Naar buiten

Een woordvoerster van Harbin Polarland benadrukt dat het binnenverblijf maar een klein deel van het totale verblijf van de ijsberen is. Ze laat aan persbureau Reuters weten dat de ijsberen naar buiten mogen wanneer de temperatuur en de luchtkwaliteit dat toelaten.

Nieuwe korporaal-chef in Canadese leger is… IJsbeer Juno

 

Maar dierenrechtenorganisaties zijn niet blij met de opening van het hotel. Op foto’s is te zien dat gasten de dieren vanachter glas fotograferen, tot woede van PETA Azië. „Ze horen thuis in het Noordpoolgebied en niet in dierentuinen of zeeaquaria en al helemaal niet in hotels”, zegt voorzitter Jason Baker. „IJsberen zijn zo’n achttien uur per dag actief in de natuur.  Ze trekken rond in hun territoria die duizenden kilometers kunnen beslaan en waar ze genieten van een echt leven.”

Hiaten in de Chinese wet

Volgens de Chinese dierenbeschermingsorganisatie, China Animal Protection Network, kan het hotel juridisch niks verweten worden. „Hiaten in de Chinese wet op de bescherming van wilde dieren laten bedrijven toe zulke dieren zakelijk uit te buiten zonder zich te bekommeren om hun welzijn”, reageerde een woordvoerder, die liever anoniem wil blijven tegenover persbureau AFP.

Dierenrechtenorganisaties roepen mensen op om weg te blijven van ‘gelegenheden die profiteren van dierenleed’. Naast ijsberen leven er ook poolvossen en -wolven in het themapark.

Jinek wil voortaan weten wat haar gasten gaan doen, #kijkgeenjinek trending

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘IJsberenhotel’ geopend in China, dierenrechtenorganisaties hebben forse kritiek
Sluiten