Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijk voorstel: ‘Trump bood Kim Jong-un lift aan in Air Force One’

Waarschijnlijk goed bedoeld, maar het slaat volledig de plank mis: de leider van een extreem communistisch regime een lift aanbieden. Of überhaupt iemand een lift aan bieden in je presidentiële vliegtuig. Trump deed het.

Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een lift aangeboden in de Air Force One. Dat gebeurde volgens een nieuwe documentaire van de BBC na hun top in Vietnam.

Niet echt top

De mannen hadden in 2019 in Hanoi gepraat over het Noord-Koreaanse nucleaire programma. De top leidde niet tot een doorbraak, maar wel tot een opmerkelijk aanbod van Trump. Die bood naar verluidt aan de dictator naar huis te vliegen in zijn presidentiële toestel.

Trump, die in 2019 nog zei dat hij en Kim Jong-un ‘verliefd’ op elkaar waren, wist dat Kim een lange treinreis had moeten maken om naar de top te komen. „De president zei: ‘Ik kan je in twee uur naar huis brengen’. Kim weigerde”, zei de voormalig topmedewerker Matthew Pottinger van de Nationale Veiligheidsraad tegen de Britse omroep. Zijn eerlijkheid viel mensen op:

Problemen

De toenmalige president zou zelfs de meest ervaren diplomaten hebben verrast met dat aanbod. Als Kim had geaccepteerd, hadden de dictator en zijn medewerkers Air Force One van binnen gezien. Ook had het toestel met Trump dan mogelijk het Noord-Koreaanse luchtruim moeten binnenvliegen. Dat zou tot allerlei veiligheidsproblemen hebben geleid.

Ook op social media is alleen het exterieur van de vliegtuigen (in ruste) te vinden.

#Socialmedia

Mensen reageren verbaasd tot vol walging op het bericht, zeker nadat ze de documentaire hebben gezien. „Een lift voor een dictator die z’n eigen mensen vermoordt, laat verhongeren en martelt… Dat geloof je toch niet”, schrijft iemand. „Ik word hier ziek van! Beeld je in hoe de VS er uitziet wanneer de president vriendjes probeert te worden met een dictator door materialistische dingen aan te bieden. Erg kinderachtig. ”

„Dat mag nooit gebeuren!”, reageert een verbolgen Twitteraar, waarna hij een vergelijking maakt tussen Trump en Kim Jong-un, waarbij ook hun „kleine geslachtsdelen” worden aangestipt.

Een ding is zeker, volgens Twitteraars. Biden zou dit „NOOIT” doen.

 

Boze trucker Martijn klaagt over Lubach, Arjen zingt lied voor hem

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opmerkelijk voorstel: ‘Trump bood Kim Jong-un lift aan in Air Force One’
Sluiten