Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 sep 2018 / 14:00 uur

Donald Trump: Kim Jong-un en ik zijn verliefd

,,Hij schreef me prachtige brieven, geweldige brieven. En toen werden we verliefd." De Amerikaanse president Donald Trump deed deze opmerkelijke liefdesverklaring aan de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un tijdens een toespraak in West-Virginia.

Trump stond stil bij de dreiging die van Noord-Korea uitging voordat hij president werd. Dat de verhoudingen nu minder gespannen zijn, ziet Trump als zijn verdienste. Hij ontmoette Kim tijdens een top in juni in Singapore. ,,Ik stelde me hard op, en hij ook. We dansten om elkaar heen. En toen werden we verliefd. Nee, echt!"

Ondertussen vleit Kim Jong-un liever zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in. Die heeft namelijk van de Noord-Koreaanse dictator twee jachthonden cadeau gekregen.

Moon heeft zondag laten weten dat de honden van circa een jaar oud donderdag de grens zijn overgestoken. Ze zijn een symbool van de ontspanning die dit jaar op het verscheurde schiereiland is ingetreden dankzij een reeks topontmoetingen. De twee komen te wonen bij Moon en diens zwarte hond Tori. Moon adopteerde Tori in juli vorig jaar.

Het is niet voor het eerst dat een Noord-Koreaanse alleenheerser zijn buren pungsan-honden stuurt. Zijn vader, Kim Jong-il, schonk de toenmalige Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung in 2000 ook twee van deze honden. Dat was na de eerste top van een Noord-Koreaanse leider en een president uit het zuiden. Sindsdien zijn er vier topontmoetingen geweest, een in 2007 en drie dit jaar (april, mei en september). Kim is uitgenodigd om eind dit jaar naar Seoul te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donald Trump: Kim Jong-un en ik zijn verliefd
Sluiten