Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 2 jan 2021

Serveerster krijgt enorme fooi van klant: ‘Ik sta te trillen’

Kerst is dan misschien al voorbij, maar een gulle klant in een restaurant in Amerika houdt dat gevoel toch nog even vast. Een serveerster kreeg namelijk, van een onbekende klant, een enorme fooi. Ze deelde een foto van de rekening op Twitter.

‘Je zal het verdiend hebben’

De gulle gever besloot het leven van de 21-jarige Sarrah iets leuker te maken, net na kerst. Tijdens haar dienst gaf een klant haar een fooi van maar liefst 2020 dollar. Dat is ongeveer 1650 euro. De rekening van de klant was sowieso al hoog: 693 dollar (bijna 600 euro), maar kwam uiteindelijk uit op 2713 dollar (ruim 2235 euro).

Bij de foto van de rekening op Twitter schrijft Sarrah: „Ik sta letterlijk te trillen op m’n benen”. Ook haar volgers waren verbaasd.„Hebben ze nog mensen nodig in jullie restaurant?”, vroeg iemand. Andere mensen zijn juist blij voor haar: „je zal het verdiend hebben” en „gelukzak”, klinkt het onder meer in de reacties.

Fooi van 3000 dollar

Niet veel mensen die in de horeca werken zullen zo’n flinke fooi krijgen in hun leven, maar toch komt het vaker voor. Vooral in de Verenigde Staten dan. Eind november kocht een man een biertje van zeven dollar, en gaf daar een fooi van maar liefst 3000 dollar bij. Dat is bijna 2500 euro.

Net voordat het restaurant de deuren wilde sluiten, kwam de man naar binnen gelopen. Volgens eigenaar Brendan Ring vroeg de klant gelijk na de bestelling om de rekening en overhandigde zijn creditcard. De man wenste hem vervolgens het beste met de vrijwillige sluiting van het restaurant, vanwege corona. „Hij zei dat we de fooi maar moesten verdelen”, schrijft Ring op Facebook.

So just before we closed today at Nighttown a customer walked in and ordered a beer and asked for the check and handed…

Posted by Brendan Ring on Sunday, November 22, 2020

Lees ook: Coronagolf in Ierland vanwege gezellige kerst, Italië stelt opening skipistes uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Serveerster krijgt enorme fooi van klant: ‘Ik sta te trillen’
Sluiten