Metro
Metro Opvallend 1 dec 2020 / 15:04 uur

Zweedse moeder sluit haar zoon 28 jaar op: ‘Alsof ik een horrorfilm binnenstapte’

Een moeder is in Zweden gearresteerd op verdenking van het 28 jaar lang opsluiten van haar zoon in hun appartement. Hij raakte in die tijd ondervoed en heeft bijna geen tanden meer. Dat melden de politie en Zweedse media.

Volgens de dagbladen Expressen en Aftonbladet had de moeder haar zoon van school gehaald toen hij 12 jaar oud was en hem sindsdien opgesloten gehouden in het appartement. De man kreeg soms een blikje makreel, wat knäckebröd met kaas en een kommetje chips.

70-jarige moeder

„De moeder wordt verdacht van illegale vrijheidsbeneming en het veroorzaken van lichamelijk letsel”, laat de politiewoordvoerder van Stockholm weten. Hij zei dat de man „heel lang opgesloten zat” in het appartement in de zuidelijke voorstad Haninge van Stockholm.

Een familielid vond de nu 41-jarige zoon zondag, nadat de 70-jarige moeder naar het ziekenhuis was gebracht. De man had ontstoken zweren op zijn benen, kon nauwelijks lopen, had bijna geen tanden en een beperkt spraakvermogen. „Het voelde alsof ik een horrorfilm binnenstapte. Eerst zag ik alleen zijn benen. Ik kan ze nauwelijks beschrijven. Ze zagen er vreselijk uit”, vertelt de vrouw aan Expressen.

‘Wacht al twintig jaar’

Het familielid zegt ook dat ze twintig jaar geleden al heeft geprobeerd alarm te slaan, maar toen werd haar het zwijgen opgelegd door andere familieleden. „Ik was toen nog jong en heb het uiteindelijk opgegeven”, zegt ze.

De vrouw zegt geschokt en tegelijkertijd opgelucht te zijn. „Ik wacht al twintig jaar op deze dag en ben dankbaar dat hij hulp heeft gekregen.”

Jaren niet schoongemaakt

De vrouw zei ook dat het appartement eruitzag alsof het al jaren niet was schoongemaakt. „Er was urine, vuil en stof. Het rook verrot.” Ze voegde eraantoe dat ze door stapels rotzooi moest waden om door de gangen te komen.

De politie wilde geen commentaar geven op de details en zei alleen: „De man ligt in het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.”

Lees ook: Russische man loopt meer dan 50 jaar rond met muntstuk in zijn neus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zweedse moeder sluit haar zoon 28 jaar op: ‘Alsof ik een horrorfilm binnenstapte’
Sluiten