Shazney Redan
Shazney Redan Opvallend 11 dec 2020 / 20:55 uur

Vrouw sleept vriend voor de rechter omdat hij niet wil trouwen: ‘Ik verdien duidelijkheid’

Wat doe je als de een in het huwelijksbootje wil stappen, en de ander niet? Een vrouw die al acht jaar in een relatie zat, was er niet van gediend dat haar vriend niet meer met haar wilde trouwen. Ze sleepte hem daarom voor de rechter. En nee, het gaat hier niet eens om een vechtscheiding.

De 28-jarige Zambiaan Herbert Salaliki, was na een relatie van acht jaar nog steeds niet op één knie gegaan. Het bleek dat hij toch geen toekomst zag met zijn vriendin. Hij besloot daarom een punt achter hun relatie te zetten. Zijn 26-jarige vriendin Gertrude Ngoma was het daar niet mee eens.

Bruidsschat

De man had eerder wel de bruidsschat betaald, omdat dat gebruikelijk is in het Afrikaanse Zambia. Daarnaast hadden de twee ook een kindje. De vrouw zag daardoor hun toekomst rooskleurig in. Maar dat viel allemaal in duigen toen de man de relatie verbrak. Ze besloot hem voor de rechter te slepen, voor het verdoen van haar tijd.

Geen geld voor bruiloft

De vrouw geeft aan dat de situatie nogal verwarrend voor haar was. „Ik verdien duidelijkheid over onze toekomst samen”, vertelde ze aan de rechter. Maar die toekomst ‘samen’ waarover zij spreekt, zit er voor de man niet meer in.

De man legde in de rechtbank uit dat hij niet genoeg geld zou hebben om een bruiloft te kunnen betalen. Dit zou komen door de eerder betaalde bruidsschat. Daarnaast vond hij dat zijn vriendin hem wel erg onder druk zette om een aanzoek te doen, terwijl hij daar nog niet aan toe was.

Lees ook: Wanhopige man vraagt op straat lukraak voorbijgangers ten huwelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw sleept vriend voor de rechter omdat hij niet wil trouwen: ‘Ik verdien duidelijkheid’
Sluiten