Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 11 dec 2020 / 21:55 uur

Epstein-vriendin Ghislaine Maxwell biedt borgsom van 28,5 miljoen dollar

Ghislaine Maxwell, die in een gevangenis in New York vastzit op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met multimiljonair Jeffrey Epstein en diens entourage, heeft een nieuwe poging gedaan om op borgtocht vrij te komen. Ook vrezen veel Amerikanen dat Trump nog een laatste ‘pardon-actie’ gaat doen, nu het nog kan.

De socialite wil de rechter in New York een borgsom van 28,5 miljoen dollar (23,5 miljoen euro) betalen om de rechtszaak tegen haar volgend jaar in vrijheid te mogen afwachten, meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC. Justitie heeft nog niet gereageerd op het voorstel. Naar verwachting reageert rechter Alison Nathan binnen enkele dagen op het aanbod.

Eigen middelen Maxwell

Van het bedrag willen Maxwell en haar echtgenoot 22 miljoen betalen uit eigen middelen. De rest komt van vrienden en mensen die haar zaak steunen. Het was tot nu toe niet bekend dat Maxwell getrouwd was. Bij haar arrestatie in juli weigerde ze te vertellen of en zo ja met wie ze getrouwd was. Britse media zeggen dat het gaat om ondernemer en milieuactivist Scott Borgerson, met wie Maxwell al samenwoonde voordat ze werd gearresteerd.

Lees ook: Eerste ruimteradijs een feit, al kwam de eerste buitenaardse radijs gewoon uit Nederland!

Vriendin Epstein

De veroordeelde zedendelinquent Epstein beroofde zich vorig jaar in zijn cel van het leven. Op social media gonsde het van de geruchten dat ook Maxwell een eigen einde zou kiezen, niet lang daarna werden haar lakens in de cel verwijderd, zodat ze geen zelfmoord kon plegen.

Maxwell, dochter van de overleden Britse mediamagnaat Robert Maxwell, heeft de beschuldigingen tegen haar steeds ontkend. Maxwell moest in 2016 ook al vragen beantwoorden over haar relatie met Epstein. Ze was toen aangeklaagd door een vermeend slachtoffer van de multimiljonair, Virginia Giuffre. Die beweerde als een „seksslaaf” te zijn behandeld door Epstein. Die rechtszaak tegen Maxwell is uiteindelijk geschikt.

Camera

Een eerder borgverzoek van Maxwell werd afgewezen vanwege het grote vluchtrisico. Maxwell bleek in bezit te zijn van meerdere paspoorten en grote sommen contant geld. Ze heeft het niet zo naar haar zin in de gevangenis, schreef Vice deze week. „Ze wordt elke vijftien minuten gewekt en achtervolgd met een camera als ze de cel verlaat.”

Op social media komt ze er niet goed van af, een heel dik understatement. Ook vragen mensen zich af of Trump haar misschien nog een presidentieel pardon verleent, nu het nog kan.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Epstein-vriendin Ghislaine Maxwell biedt borgsom van 28,5 miljoen dollar
Sluiten