Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 18 nov 2020 / 10:50 uur

Politie zoekt zedendelinquent, staat voor verkeerd huis en schiet hond dood

Een klein drama heeft zich voltrokken in Amerika. Een politieagent heeft een 3-jarige hond doodgeschoten in zijn zoektocht naar een zedendelinquent. De man bleek alleen bij het verkeerde huis te staan.

De politieagent wilde op controle gaan bij een zedendelinquent in dezelfde straat. „Mijn dochter keek uit het raam en zei dat er iemand op de oprit stond”, vertelt Chris Coiner, de eigenaar van het dier. „Een blauwe pick-up was het. Voordat ik kon gaan kijken, hoorde ik een schot. De agent had mijn hond doodgeschoten in de tuin. Omdat het dier aan het blaffen was. Mijn vriendin zag het gebeuren en er was werkelijk niéts aan de hand. Die agent werd niet aangevallen. Mijn hond was aan het blaffen in míjn tuin.”

Verkeerde adres

Coiner kan zijn ogen niet geloven als hij het tafereel buiten aanschouwt. Hij neemt het gesprek op, terwijl de agent aanstalten maakt om weg te lopen. „Wacht eens even! Wat is je naam?”, vraagt hij de agent. De agent antwoordt, en voegt toe dat hij op zoek is naar ene Samuel. „Op welk adres?”, vraagt Coiner. „Nummer 72a”, reageert de agent.

„Dat is verderop idioot! Ga van mijn terrein af! Je hebt mijn hond doodgeschoten!” Coiner is furieus. Het huis waar de agent naar zocht, zou het gebouw náást dat van Coiner zijn. Volgens de woedende vader is de agent eerst op het goede adres wezen kijken, realiseerde hij zich dat de zedendelinquent niet thuis was en schoot hij toen de hond neer omdat hij naar hem blafte.

De lokale politie doet onderzoek naar het incident, maar de bewuste agent is nog wel aan het werk, vertelt een woordvoerder aan KATV„Hij is gewoon aan het werk en mijn waakhond Clide kan nooit meer ‘werken’, omdat hij gewoon is doodgeschoten”, zegt Coiner hoofdschuddend.

Lees ook: Nieuw-Zeeland verklaart oorlog aan poepende backpackers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie zoekt zedendelinquent, staat voor verkeerd huis en schiet hond dood
Sluiten