Metro
Metro Opvallend 25 nov 2020 / 15:50 uur

Mensen walgen van nieuwe woning Guus Meeuwis: ‘Is dit echt?’

Ruim twee jaar geleden kocht Guus Meeuwis voor 1,1 miljoen euro een nieuw optrekje in Tilburg. Het huis ging volledig plat en de zanger liet het verbouwen tot een strakke villa. Maar volgens velen is de woning nu iets té strak geworden. „Wat een droevenis. Hoe kan de gemeente dit in vredesnaam goedkeuren?”, klinkt het.

Op Twitter deelde Claudia Emmen gisteravond een foto van hoe het huis er 2,5 jaar geleden uitzag en hoe het nu is geworden. „Het vat 2020 wel samen.” En ze is niet de enige die er zo over denkt: op social media maken honderden mensen zich druk over de nieuwe woning van Guus en zijn verloofde Manon Meijers. Die volgens sommigen aan het shoppen was toen de zanger met de architect om tafel zat.

Links is hoe de woning er uit zag, rechts hoe het is geworden:

Veel mensen kunnen hun ogen niet geloven. „Is dit echt?”, vraagt iemand zich af. „Waarom zou je zo’n leuk huis vervangen door een crematorium?”. „Ongelofelijk dat deze bunker ooit door de welstand is gekomen. Treurig in het kwadraat.”

Huis Guus Meeuwis gaat viral: ‘Wat een droevenis’

Sommigen vragen zich af hoe dit is goedgekeurd. „Wat een droevenis. Hoe kan de gemeente in vredesnaam goedkeuren dat een 103 jaar oud pand in goede staat tegen de vlakte gaat voor dit gedrocht.”  

Ook de klassiekers van Guus worden erbij gehaald: „En ik loop hier alleen, in een te fraaie stad. Ik heb altijd een hekel aan ramen gehad”, twittert iemand. Een ander merkt op: „Ja in Brabant brandt nog licht, alleen je ziet het niet bij Guus!”. „Gewelddadig met een grote G”. „Het is een nachtmerrie, die je normaal alleen in horrorfilms ziet…” En zo gaat het nog even door.

Er is al wel een idee voor wat de zanger met de muren van de woning aan de Bredaseweg kan:

Een enkeling neemt het voor Guus (en de architect) op. „Ik vind het wel degelijk een mooi huis. Ieder zijn mening, maar strak, modern en minimalistisch… love it.”

Huis niet genoeg gericht op de zon

De sloop van de villa was noodzakelijk, zei Architect Jacq. de Brouwer eerder tegen het Brabants Dagblad. Er was goed gekeken of de villa verbouwd kon worden, maar dat kon niet naar de wensen van de zanger. Het huis was niet genoeg op de zon gericht, stelde de architect. De gevel aan de kant van de tuin was bijvoorbeeld gesloten en het terras was op het noorden gericht. Ook waren de plafonds te laag; Meeuwis kon ze zelfs aanraken. Ophogen was niet mogelijk.

Update 26 november 09.15 uur:

Guus Meeuwis heeft vanochtend op Radio 538 gereageerd op alle commotie. Als Frank Dane hem belt, zegt de zanger: „Wacht even, ik moet even de cake uit de oven halen.” Dane lacht en vindt het „fijn dat Guus ontvangst heeft in de bunker”. Maar Guus en Manon zijn nog niet ingetrokken in de woning. Grappend: „We zijn nog nieuwe ramen aan het tekenen”. Zelf vindt hij het (gelukkig) een „schitterend ontwerp”. „Maar het is net als met een liedje: je moet het pas beoordelen, als het helemaal af is.”

Zo zag de woning van Guus Meeuwis eruit:

Lees ook: Guus Meeuwis twee maanden lang ‘lekker lopend naar het werk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mensen walgen van nieuwe woning Guus Meeuwis: ‘Is dit echt?’
Sluiten