Metro
Metro Opvallend 19 nov 2020 / 20:23 uur

Griekse EU-commissaris reageert na jaar op Lubach-tweets over tabaksindustrie

De Griekse EU-commissaris Stella Kyriakides heeft na een jaar eindelijk gereageerd op een item van Zondag met Lubach. Het item was gewijd aan de manier waarop Europa schadelijke stoffen in sigaretten meet.

Presentator Arjen Lubach riep verantwoordelijk EU-commissaris Stella Kyriakides op om een andere meetmethode genaamd ‘Canadian Intense’ te gebruiken. Toen er geen reactie kwam, besloot Lubach begin deze maand nogmaals een item te wijden aan het onderwerp. Hij riep kijkers op om Kyriakides een reeks tweets te sturen in de hoop dat er dit keer wel een reactie zou komen. Ook nodigde hij haar uit om over het onderwerp te komen spreken bij Jinek, waarop Eva Jinek liet weten dat ze aan boord was.

Stella Kyriakides reageert

Vandaag, een jaar nadat Lubach het onderwerp voor het eerste aankaartte, is er een reactie. „Aan iedereen die mij heeft bericht over Canadian Intense: ik verzeker jullie dat de Europese Commissie hard werkt om burgers te beschermen tegen het gevaar van tabak, vooral met de gevolgen van roken op Covid-19″, schrijft Kyriakides op Twitter. Volgens haar worden de methodes wetenschappelijk onderzocht. „Maar ongeacht de methode is roken nooit veilig. Alleen stoppen is dat”, vervolgt Kyriakides.

Dankzij de aandacht van Lubach kreeg Kyriakides vorig jaar veel nieuwe volgers op Twitter en ook deze maand kwam daar een grote schare volgers bij nadat er voor de tweede keer aandacht werd besteed aan de meetmethode in Zondag met Lubach.

Lees ook: ‘Geen sigarettenverkoop meer in supermarkten vanaf 2024’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Griekse EU-commissaris reageert na jaar op Lubach-tweets over tabaksindustrie
Sluiten