Metro
Metro Buitenland 19 nov 2020 / 21:40 uur

Advocaat Trump ziet groot complot bij verkiezingen

De advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump suggereert dat sprake was van een groot complot rond de verkiezingen. Er lijkt volgens Rudy Giuliani vooral in door Democraten bestuurde steden te zijn gesjoemeld om Trump te benadelen.

„Er is geen sprake van een enkel geval van kiesfraude in een staat. Dit patroon herhaalt zich in meerdere staten”, beweert Giuliani. „Bijna precies hetzelfde patroon. Dat zou iedere ervaren onderzoeker of aanklager doen vermoeden dat er een plan is uitgevoerd vanuit een centrale locatie om deze kiesfraude uit te voeren.”

Trump-aanhangers vertrouwen het niet

President Donald Trump houdt al langer vol dat er sprake was van misstanden rond de verkiezingen. Hij weigert zijn nederlaag toe te geven, maar geloofwaardig bewijs van grootschalige fraude is vooralsnog niet geleverd. Toch blijkt uit een recente peiling dat veel Trump-aanhangers het niet vertrouwen.

Advocaat Giuliani beweerde dat veel getuigen van fraude zich hebben gemeld. Hij noemde voorbeelden van hoe gefraudeerd zou zijn. „Bijvoorbeeld: als je een fout had gemaakt met je stembiljet en je woont in Philadelphia of Pittsburgh, dan mocht je die fout corrigeren. Maar als je woont in pro-Republikeinse of Trumpgezinde delen van de staat, kreeg je dat recht niet.”

Schurken

Giuliani schilderde Democratische bestuurders in grote steden af als schurken. „Ze komen overal mee weg”, beweerde hij. „Ze controleren de kiescommissie volledig. En ze controleren de politie. En ze hebben helaas rechters in hun zak die belachelijke en onlogische uitspraken in hun voordeel doen.”

Lees ook: Griekse EU-commissaris reageert na jaar op Lubach-tweets over tabaksindustrie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Trump ziet groot complot bij verkiezingen
Sluiten