Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 20 nov 2020

Corona-uitbraak legt deze gemeente telefonisch helemaal plat

De gemeente was niet een dagje slecht bereikbaar, of twee. Nee. Rheden, de Gelderse gemeente die zo’n 43.670 inwoners telt, is al een aantal dagen achter elkaar helemaal niet telefonisch te bereiken.

De gemeente Rheden is om precies te zijn sinds maandag telefonisch niet bereikbaar, omdat tien medewerkers van het telefoonteam positief getest zijn op het coronavirus. Ze verblijven in thuisquarantaine, zo meldt Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster van de gemeente is niet te achterhalen wat de bron van de besmettingen is. Het is dus niet duidelijk of ze elkaar besmet hebben.

Contactformulier

Inwoners kunnen de gemeente Rheden, waar overigens mooie herfstkiekjes kunnen worden gemaakt, toch bereiken door een contactformulier in te sturen. Als er spoed bij is, worden zij zo snel mogelijk gebeld door de gemeente. Vanaf maandag is de gemeente wel weer telefonisch bereikbaar, maar dan alleen op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Volgens de woordvoerster zal dat bovendien op een ander nummer zijn. Dat wordt op de website van de gemeente bekendgemaakt.

De politie was wel gewoon bereikbaar, want ook in Rheden gebeurt altijd van alles.

Lees ook: Pandajong Fan Xing trekt meteen al volle zalen, bij wijze van spreken dan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Corona-uitbraak legt deze gemeente telefonisch helemaal plat
Sluiten