Anne Kersten
Anne Kersten Opvallend 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe draag je een mondkapje? Deze hond doet het even voor

Een mondkapje dragen kan nog best lastig zijn. Je mag ‘m niet aanraken met je handen, je neus moet erónder zitten en iets eten is al helemaal lastig. Een apotheker in Engeland huurde daarom een echte professional in, die wel even zou laten zien hoe dat mondkapje wel en niet gedragen moet worden.

De professional in kwestie liet er geen gras over groeien en zorgde voor een uitgebreide fotocollage met do’s en dont’s. Oja, hebben we al gezegd dat de professional een hond is?

We’ve had a professional trainer in to show you the dos and donts of how to wear a face mask properly. 😉🐶(Thank you Oakley).

Posted by High Street Pharmacy, Barry on Thursday, October 8, 2020

De Facebookpost heeft inmiddels al meer dan een miljoen mensen bereikt en is al meer dan 12.000 keer gedeeld. „Corona gaat gepaard met enorm veel stress en onrust”, vertelt eigenaar van de apotheek Gwawr Davies Jones aan het lokale Barry and District News. „Veel van onze patiënten schermen zich af en daardoor kan deze periode best eenzaam zijn.”

Hond als trainer

„Met een mogelijke tweede golf wilde ik ervoor zorgen dat mijn patiënten weer even konden lachen.” De vrouw, die zelf niet de eigenaar is van de hond in kwestie, probeert – naast gezondheidsonderwerpen – zoveel mogelijk opbeurende dingen op Facebook te delen. Davies Jones heeft zelf ook een spaniel en kwam zo de post over de 1-jarige Oakley tegen. „Ik moest er gelijk door lachen”, vertelt ze over de foto’s.

Met toestemming van de eigenaresse van Oakley post ze de collage op de pagina van haar bedrijf, waarna de foto’s viral gaan. „Ik had de post iets aangepast, zodat er stond dat we een ‘professionele trainer’ hadden ingehuurd. Die trainer zou iedereen wel even laten zien hoe het dragen van een mondkapje wél moet, haha.”

Vreugde in gekke tijden

„We hadden geen idee dat de post zo populair zou worden”, vertelt Davies Jones. „Het is al zo vaak gedeeld en het heeft al meer dan een miljoen mensen bereikt.” Zelf denkt ze dat dat komt door het model. „Een combinatie van de vreugde om dit fantastische, brave model te zien.”

„De meeste opmerkingen gaan over mensen die anderen hebben gezien die hun mondkapjes nét zo slecht droegen als Oakley. Anderen vragen zich af hoe de hond zó kalmpjes kan blijven zitten, terwijl hun eigen huisdier het masker waarschijnlijk op zou eten.”

„We zijn blij dat we iets van vreugde hebben kunnen brengen in deze gekke tijden. Wie had kunnen bedenken dat die vreugde zou komen in de vorm van een hond.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.