Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 30 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Zeven leeuwen afgemaakt na ontsnapping uit natuurpark Zuid-Afrika

Medewerkers van een Zuid-Afrikaans natuurpark hebben een hele troep van zeven leeuwen afgemaakt, nadat de dieren waren ontsnapt. De roofdieren hadden namelijk meer dan tien schapen opgepeuzeld.

Drie van de zeven leeuwen ontsnapten maandagochtend uit het Karoo National Park. De rangers gingen achter ze aan, nadat er een melding was binnengekomen dat schapen waren gedood in een naburige boerderij, aldus een woordvoerder van South African National Parks.

Leeuwen waren parkmedewerkers te slim af

De losgebroken leeuwen werden gevangen en teruggebracht naar hun leefplek. Toch was de koning der dieren de parkmedewerkers te slim af. Gisteren ontsnapten de beesten namelijk voor een tweede keer. De zoektocht is uitgevoerd met een helikopter, omdat het een behoorlijk ruig gebied is.

Een foto van het Karoo National Park waar de leeuwen leven
Het Karoo National Park waar de leeuwen leven. Foto: Getty Images

Tweede ontsnapping: einde dieren

De tweede ontsnapping betekende meteen ook het einde van de weglopers, maar ook van de rest van de groep. Om het probleem aan te pakken en om het vee te beschermen moesten ze worden afgemaakt, zei de ranger. De zeven dieren zijn volgens News25 vanuit de helikopter afgeschoten. In het park leven nog soortgenoten.

Lees ook: Dierentuin in Engeland heeft last van scheldende papegaaien

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.