Metro
Metro Opvallend 30 sep 2020 / 10:49 uur

Dierentuin in Engeland heeft last van scheldende papegaaien

Dat papegaaien mooi zijn en vaak leuke trucjes kunnen, maakt ze leuke dieren om te bewonderen in de dierentuin. Maar als ze zich tegen je keren en de huid vol schelden? Misschien niet even leuk. Bezoekers van een dierentuin in Lincolnshire, Engeland, wisten niet wat ze overkwam. Een stuk of vijf papegaaien begonnen ze uit te schelden terwijl ze naar de beestjes keken.

De dieren hadden blijkbaar weinig te doen toen het park vanwege het coronavirus gesloten werd, want in die tijd hebben ze elkaar de scheldwoorden aangeleerd. De medewerkers konden uiteraard hun lachen niet inhouden, maar dat maakte het alleen maar erger. Dus nu schelden de papegaaien de mensen niet alleen uit, daarna beginnen ze ook nog eens te lachen.

Stamkroeg vol papegaaien

Het komt wel vaker voor dat papegaaien bepaalde woorden van hun baasje of verzorger overnemen, maar een groep scheldende papegaaien is toch andere koek. Volgens de beheerder van de dierentuin, Steve Nichols, „begint het op een stamkroeg met oude mannen te lijken waar iedereen vloekt en schatert. We vinden het als verzorgers altijd wel grappig”, vertelt hij aan Lincolnshire Live, een lokale nieuwswebsite.

‘Jong meisje kreeg ervan langs’

Nadat de dierentuin een tijd gesloten was vanwege het coronavirus, werden de dieren toch weer tentoongesteld aan het publiek. De verzorgers hoopten dat de papegaaien zich in konden houden, maar het duurde niet lang voordat bezoekers van het park werden uitgescholden.

„Na twintig minuten kregen we al te horen dat er iemand was uitgescholden”, zegt Nichols. „Daarna kreeg een volgende groep mensen vulgariteiten om de oren. Vooral een jong meisje kreeg er van langs.” Het is niet bekend welke scheldwoorden de papegaaien precies gebruikten om hun slachtoffers mee lastig te vallen.

Huisarrest

Alhoewel het voor de verzorgers een grappige situatie was, werden de dieren toch in een apart hok geplaatst. Zo blijven ze buiten het zicht van de bezoekers. Er zijn vaak kinderen in de dierentuin, dus het was niet geheel verantwoord om de papegaaien hun gang te laten gaan.

De beheerder van de dierentuin hoopt dat ze tijdens hun ‘huisarrest’ beter taalgebruik leren. „We zullen ze later weer loslaten in aparte verblijven. Het is toch minder erg als er eentje aan het schelden is in plaats van een kleine groep.”

Het park is zeker bekend met ‘speciale’ papegaaien, eerder ging een filmpje van een zingende papegaai al viraal. Het kleurrijke diertje entertainde de bezoekers in het park door If I Were A Boy van Beyoncé op te voeren. En dat lukt, zo is te horen, nog best aardig.

Lees ook: Potentieel coronavaccin Moderna lijkt veilig en werkzaam bij ouderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierentuin in Engeland heeft last van scheldende papegaaien
Sluiten