Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 27 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Rusland wil volgend jaar als eerste land ter wereld film in de ruimte draaien

Rusland wil volgend jaar een speelfilm in de ruimte maken en gaat de strijd om de primeur aan met de VS. Dat heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos bekendgemaakt.

De film moet de populariteit van Russische ruimtevaartactiviteiten vergroten en het beroep van astronaut verheerlijken.

‘Uitdaging’

Rusland wil als eerste land ter wereld een film in de ruimte maken. Samen met Yellow, Black and White studio, één van de grootste studio’s in Rusland, maakt Roscosmos plannen voor het draaien van de film met de voorlopige werktitel ‘Uitdaging’. Kim Sjimpenko wordt de regisseur.

„Het plot omvat een vlucht met het Russische Sojoez MS-ruimtevaartuig naar het International Space Station (ISS), die is gepland in de herfst van 2021”, luidt de verklaring van het ruimtevaartbureau. De betrokkenen buigen zich momenteel over het plot, de technische mogelijkheden en de cast. Voor de keuze van de acteurs komt er een wedstrijd.

Tom Cruise

Hoewel ruimtevaarders in de regel veel training nodig hebben, maakt het ruimtevaartbureau zich daar geen zorgen om. Er zijn al ruimtetoeristen geweest, dus acteurs kan ook, luidt de redenering.

De plannen voor de Russische film in de ruimte komen als een reactie op het nieuws dat Tom Cruise de hoofdrol gaat spelen in actiefilm in de ruimte. „NASA is blij om met Tom Cruise te werken aan een film in het ruimtestation. We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie te inspireren”, scheef NASA-topman Jim Bridenstine op Twitter.

https://twitter.com/JimBridenstine/status/1257752395750289409

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rusland wil volgend jaar als eerste land ter wereld film in de ruimte draaien
Sluiten