Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 21 sep 2020 / 14:25 uur

Protesterende vegans bekogeld met kippenpoten

Een groep van negen veganisten is bekogeld met kippenpoten toen ze aan het demonstreren waren voor een slagerij. Terwijl ze met spandoeken voor de winkel stonden, kregen ze kippenbouten van de Kentucky Fried Chicken (KFC) over zich heen.

Het incident vond afgelopen weekend plaats in het Engelse Stoke-on-Trent. De veganisten hadden een tien meter lang spandoek met ‘waarom de één als huisdier houden en de ander eten’ en een kartonnen bordje met ‘moord’ bij zich. Waar sommige passerende automobilisten toeterden als teken van steun, lieten anderen op een andere manier van zich horen.

Veganprotest

„We hebben juist voor deze slager gekozen, omdat hij een van de wat meer bekendere is in Stoke-on-Trent”, laat veganist Bradley Shaw (22) weten aan het lokale Stoke-on-Trent Live. „Een paar medewerkers kwamen wel naar buiten om te vragen wat we aan het doen waren, en vroegen ons weg te gaan, maar toen ze doorkregen dat we bleven werden we met rust gelaten. We hebben juist een goed gesprek gehad daarna.”

De eigenaar van de winkel, Michael Patrick, vertelt dat hij het inderdaad geen probleem vindt als de veganisten voor zijn winkel protesteren, maar ze moeten niet hun mening door de strot van zijn klanten duwen. „Gelukkig zorgde het protest niet voor minder klanten”, zegt hij. „Integendeel. Het was eerder gratis publiciteit.”

Niet iedereen stond open voor een gesprek over vlees met de vegans. „Op gegeven moment kwam er een auto langsrijden en werden we bekogeld met kippenpoten. Er zit een KFC verderop, dus ik denk dat ze ons hadden zien staan en ons wilden pesten”, vertelt Shaw. „We konden zien dat ze het aan het filmen waren en hoorden ze lachen en schreeuwen. Ze denken dat het grappig is om vegans te pesten.”

Gekleineerd

Gelukkig reageerde lang niet iedereen zo op het protest. „We hebben ook veel positieve steun gehad. Auto’s stoppen hier voor het stoplicht, dus terwijl ze wachtten hebben we flyers uitgedeeld om uit te leggen wat we aan het doen waren. Het protest draaide om de vraag waarom mensen denken dat het oké is om varkens te eten, terwijl aangetoond is dat ze net zo intelligent zijn als honden. Veel mensen waren geïnteresseerd in wat we daarover te zeggen hadden.”

Een goede uitkomst dus. „Al zijn we wel meer lastiggevallen dan normaal.” Shaw is wel wat gewend. „Ik word wel vaker gekleineerd om mijn overtuigingen. Het is en blijft een controversieel onderwerp en het roept soms heftige reacties op. Maar we zijn hier om op te komen voor de dieren en we gaan nergens heen!”

Lees ook: Student zamelt geld in voor borstverkleining: ‘Ik heb cup 34J!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Protesterende vegans bekogeld met kippenpoten
Sluiten