Metro
Metro Binnenland 21 sep 2020 / 14:50 uur

Bouwkraan valt om in Limburg: 3-jarig kind aan dood ontsnapt

Een hoge bouwkraan is vanmiddag in het Limburgse Heel omgevallen. De kraan kwam terecht in een tuin, waar op dat moment een 3-jarig kind aan het spelen was.

Het gevaarte viel rakelings langs het spelende kind in de tuin en kwam op een halve meter naast het kind op de grond terecht. Volgens de woordvoerder van de brandweer kwam het kindje met de schrik vrij. Ook raakte de bouwkraan in zijn val een steiger, een nieuwbouwproject en een schuur.

Traumahelikopter

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de Burgemeester Bongaartslaan. Niet lang daarna werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek niet nodig. De brandweer meldt dat er niemand gewond is geraakt. Wel viel de stroom in de omgeving van het ongeval uit doordat de kraan in zijn van stroomkabels lostrok.

Grip

De bouwkraan zou geladen zijn met bouwmaterialen en viel om toen de kraanwagen grip verloor doordat één van de stempels (een soort steunpoten) wegzakte. De kraan twintig meter hoge kraan was niet bemand, maar werd bestuurd vanaf een afstand. Dat meldt De Limburger.

De ouders die beiden thuis waren tijdens het ongeval, hebben zich over het hevig geschrokken kindje ontfermd. „Bij het kindje en de ouders zat de schrik er goed in”, laat de woordvoerder van de brandweer weten.

Lees ook: Protesterende vegans bekogeld met kippenpoten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwkraan valt om in Limburg: 3-jarig kind aan dood ontsnapt
Sluiten