Metro en ANP
Metro en ANP Opvallend 16 aug 2020 / 19:43 uur

Petitie tegen afmaken zwijn dat met laptop naakte man wegrende

Het zal niet vaak gebeuren: een wild zwijn dat de laptop van een naakte badgast steelt. Toch was dat precies wat een man die vakantievierde aan de Teufelssee overkwam. Niet geheel verrassend gingen de beelden heel social media over en werden ze nogal een hit. Om te voorkomen dat dat zwijn nu wordt afgemaakt, hebben zo’n 4000 inwoners van Berlijn een petitie ondertekend.

Zonnebaders aan de Teufelssee werden getrakteerd op de aanblik van een naakte man die achter een wild zwijn en haar twee jongen aanrende. Het zwijn rende met een laptoptas in haar mond over het gras. De foto’s van het voorval werden wereldwijd online gedeeld nadat iemand ze op Facebook had gepost.

Nauwlettend in de gaten gehouden

De lokale autoriteiten hadden na het voorval besloten het dier en andere wilde zwijnen bij de Teufelssee nauwlettend in de gaten te houden om te zien of ze een gevaar vormen voor het publiek. Ze weigerden uit te sluiten dat het dier zou worden geruimd.

„Het everzwijn uit Teufelssee verdient het om te leven”, aldus de petitie.

De everzwijnen die rond het meer leven staan bekend om hun ongewone vertrouwen in de mens.

Lees ook: Dakloze vrouw in Den Haag mishandeld terwijl ze sliep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petitie tegen afmaken zwijn dat met laptop naakte man wegrende
Sluiten