Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Opvallend 24 jul 2020 / 14:50 uur

Charmeoffensiefje boeren? Met je voeten laten zien hoe mooi ons land is

Boeren in Nederland willen ‘met iedereen’ laten zien hoe mooi Nederland is. Ze roepen mensen om op een foto van je voeten in een landschap op social media te plaatsen met de #[email protected]

Nederland kent zoveel prachtige landschappen, alleen realiseren we ons dat niet altijd. Daarom heeft Boeren van Nederland de actie #[email protected] bedacht. Om met zijn allen te laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. „Deel jij je favoriete uitzicht met ons?”, zo vragen zij zich af.

Verbindingsoffensief van de boeren

Dit lijkt op een charmeoffensiefje van de boeren, na de protestacties van de afgelopen tijd waarbij onder meer automobilisten op snelwegen vertragingen opliepen. Is dat ook zo? „Nee hoor, ik noem het een verbindingsoffensief”, zegt woordvoerder Jeanet Brandsma desgevraagd. „Hoe dan ook wonen, leven en recreëren we samen in Nederland. We kunnen dan toch ook samen en naast elkaar van ons land genieten?”

Vakantie in eigen land

Maaike van Wanrooij van Boeren van Nederland over het waarom van de actie: „Nederland is prachtig met haar stranden, kanalen, oude stadscentra, geweldige wolkenlucht, strakke design gebouwen, vele natuurgebieden én karakteristieke boerenlandschap. Omdat meer mensen deze zomer vakantie vieren in eigen land, genieten we misschien wel extra van ons mooie land. Om te laten zien hoe mooi onze omgeving dan wel niet is, roepen we iedereen op om zijn of haar favoriete uitzicht online te delen met de hashtag #[email protected] Samen willen er een prachtige en gevarieerde fotocollage van maken.” Van Wanrooij heeft iets in petto voor de mensen die meedoen: „We hebben drie prijzen beschikbaar voor de meest verrassende foto’s.”

Hoe werkt de actie #[email protected]?

• Maak een foto met jouw voeten en op de achtergrond jouw favoriete Nederlandse uitzicht, omgeving of jouw speciale plek die je graag wilt laten zien;
• Je mag zelf weten hoe je voeten er op komen te staan, nog gehuld in schoenen, pumps, laarzen of lekker met blote tenen;
• Plaats je foto op social media met #[email protected] en #jelocatie.
Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Boeren van Nederland.

Lees ook: Hiken in Holland #2: De mooiste wandelroutes op de Hoge Veluwe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Charmeoffensiefje boeren? Met je voeten laten zien hoe mooi ons land is
Sluiten