Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 17 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Na vaginakaars brengt Gwyneth Paltrow orgasmekaars op de markt

Voor experimentele liefhebbers van diners bij kaarslicht is er nu een orgasmekaars, die ruikt naar het orgasme van Gwyneth Paltrow.

‘Wat zou een logische vervolgstap zijn op m’n vaginakaars?’, vroeg Gwyneth Paltrow zich waarschijnlijk af. Juist, een orgasmekaars. En ze heeft dit opmerkelijk product nu op de markt gebracht.

De actrice, die geurkaarsen een hele nieuwe betekenis geeft, heeft hiermee een bijzondere twist gegeven aan haar razend populaire vaginakaarsen. Deze ruiken niet naar haar vagina, maar naar haar orgasme.

Foto van een kaars met orgasmegeur
De kaars met orgasmegeur van Gwyneth Paltrow. Foto: webshop Goop

Hoe ruikt een orgasme

Maar hoe ruikt haar orgasme dan? Of hoe ruikt een orgasme überhaupt? De actrice slash kaarsenmaakster weet het wel. Volgens haar omschrijving is de geur een mix van pompelmoes, neroli en cassisbessen vermengd met buskruitthee en rozen. Nieuwsgierigen kunnen de kaars voor 75 dollar aanschaffen via Goop, het lifestylemerk van Paltrow.

De vaginakaars kostte eveneens 75 dollar en was eerder dit jaar niet aan te slepen. Binnen een uur waren alle kaarsen weg. Ook een tweede serie ging als warme kaarsjes over de toonbank.

Vagina ruikt naar bloemetjes

In eerste instantie zei de actrice dat ze de This Smells Like a Vagina-kaars per ongeluk had gemaakt. Ze werkte met een parfummaker aan een nieuw geurtje, toen ze zich realiseerde dat het naar vagina ruikt. Het gaat volgens haar om een „mix van geraniums, citrusachtige bergamot, ceder, Damaskusrozen en muskuszaad’, zoals op Goop staat omschreven.

In Late Night with Seth Meyer kwam in januari het echte verhaal over de kaars naar buiten. „Het begon als een grap”, vertelt de actrice. „We waren een beetje aan het dollen en ik rook iets lekkers en riep: Dit ruikt als mijn vagina!”

„We waren aan het trippen op paddo’s”, voegt ze er lachend aan toe, waarna ze al snel: „Grapje, grapje”, zegt. Geen drugs dus, maar wel een anti-bodyshamingkaars, vervolgt Paltrow. „Ik denk dat veel vrouwen zijn opgegroeid met een zekere schaamte voor hun lichaam. Dit dus is een ondermijnende kaars voor ons allemaal.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.