Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 22 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Oh lichtpuntje Irma: Drentse band neemt liefdeslied gebarentolk op

Drentse band is zo fan van gebarentolk Irma dat het een speciaal lied voor haar maakte. „Ze is een lichtpuntje voor ons en heel Nederland.”

Dat gebarentolk Irma geliefd is, bleek dinsdag al wel tijdens de persconferentie toen ze de grote wisseltruc deed met een collega („waar is Irma?!”). Nu heeft Drentse band Mooi Wark, bij veel noorderlingen bekend van het vrolijke In de blote kont, een heus liefdeslied voor haar geschreven: Oh Irma, gewoon met kleren aan.

Liefdeslied

In het lied Oh Irma, dat dinsdag online wordt gelanceerd, verklaren de bandboys van Mooi Wark de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de woorden van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet.

Het lied, dat overigens in Drents dialect wordt gezongen en het dus de vraag is of zelfs Irma alles wel goed kan verstaan, is vrijdagavond voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De clip, waarin het lijkt alsof Irma Sluis de tekst zelf met haar handen ‘vertolkt’, gaat dinsdag online in première.

Lichtpuntje Irma

„Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk”, stelt zanger en bassist William Bossong. „Maar dit lied is wat rustiger van toon. Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus. Ze straalt een serene rust uit, met haar natuurlijke uitstraling en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een hele leuke vrouw.”

Drentse band

De band Mooi Wark wordt wel de Drentse evenknie van Normaal genoemd. De formatie treedt al ruim dertig jaar op, vooral in Noord-Nederland.

Of ze de ode aan haar straks ook echt zelf in gebaren gaat vertalen, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh lichtpuntje Irma: Drentse band neemt liefdeslied gebarentolk op
Sluiten