Redactie Metro
Redactie Metro Sport 22 mei 2020

Kickbokskampioenen strijden voor opening vechtsportscholen

Een 1,5 meterdemonstratie vindt vrijdagmiddag plaats in Den Haag, waarbij ook nog eens verschillende vechtsporten corona-proof worden uitgevoerd, om te laten zien dat vechtscholen gewoon weer open kunnen,

Vechtsporters, onder wie oud-wereldkampioen K1 Ernesto Hoost en de Armeens-Nederlandse kickbokser Gago Drago komen op de Koekamp in Den Haag, waar eerder de boeren hun strijdleuzen lieten horen, bij elkaar voor een demonstratie tegen het verbod van het kabinet op openstelling van (vecht)sportscholen vanwege de coronacrisis. Vanaf 12.00 uur zullen gerenommeerde sporters uit diverse vechtsporttakken de actie ondersteunen door het geven van lessen aan kleine groepen.

Opening

Organisator en sportschoolhouder Satisch Jhamai overhandigt om 12.30 uur een petitie aan Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) waarin gepleit wordt voor opening van de vechtsportscholen.

„De vechtsportbranche wil op een positieve manier een signaal aan het kabinet geven dat ook zij klaar is om voor 1 september al de deuren te openen en te gaan trainen”, zegt Jhamai. „Het voortbestaan van een groot deel van deze sector hangt ervan af, net als de gezondheid van tienduizenden Nederlanders die via deze mooie vorm van sport fit blijven.”

Klaar voor opening

De branche stelt klaar te zijn voor aangepaste trainingen en om dit te laten zien, geven instructeurs Danny Kruithof en Frank Strooker vanaf 13.00 uur een demonstratie van een vorm van Braziliaans jiu jitsu, waarbij geen sprake is van lijf-aan-lijfcontact.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kickbokskampioenen strijden voor opening vechtsportscholen
Sluiten