Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Good vibes 16 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Agenten leggen verkeer op A10 stil om jonge eendjes te redden

De Amsterdamse politie heeft gisteren korte tijd het verkeer op de A10 stilgelegd. Dat gebeurde deze keer niet vanwege een ongeluk, maar omdat een groepje jonge eendjes de snelweg probeerde over te steken. De politie hielp de jonge diertjes een handje en deelt de schattige foto’s op Instagram.

Twee agenten van het Basisteam Burgwallen reden op een oprit van de A10 in Noord toen ze het groepje jonge eendjes over de weg zagen lopen. Het zag ernaar uit dat de diertjes de oversteek niet zouden overleven.

Moedereend nergens te bekennen

„De moedereend was nergens te bekennen. Het zag ernaar uit dat als zij hier bleven, het niet tot een goed einde zou komen”, schrijft de Amsterdamse politie bij de Instagrampost.

eendjes
Alle twaalf de eendjes konden worden gered. Foto: Instagram Basisteam Burgwallen

Hoewel de twee agenten zich enigszins buiten hun eigen werkgebied bevonden – de binnenstad van Amsterdam – besloten ze toch actie te ondernemen en de diertjes een handje te helpen. Ze legden het verkeer op de snelweg stil, waarna de echte actie kon beginnen: het vangen van de eendjes.

Eendjes lieten zich zomaar vangen

Maar dat bleek niet zo makkelijk als gedacht, want niet alle eendjes lieten zich zomaar vangen. „Sommigen waren ietwat eigenwijs en probeerden te schuilen onder de auto”, aldus Basisteam Burgwallen op Instagram. Uiteindelijk is het met behulp van twee burgers gelukt om de dieren van de weg af te plukken en ze op de achterbank van de auto te zetten.

eendjes
Sommige eendjes kropen onder de auto. Foto: Instagram Basisteam Burgwallen

Dankzij de reddingsactie kwamen alle twaalf de jonge eendjes er zonder kleerscheuren vanaf. Momenteel verblijven de eendjes bij vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam Zuidoost.

Dagje uit met Pasen? Van dino’s tot festivals enne… woonboulevards

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.