Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bernie Sanders kan wel lachen om alle memes (en niet alleen hij)

Bernie Sanders heeft gereageerd op alle memes die gisteren over het internet rondslingerden. Luchtig, sportief en met een grote glimlach.

De Amerikaanse senator Bernie Sanders reageerde daarmee op een foto van hem tijdens de inauguratie van zijn partijgenoot Joe Biden die het hele wereldwijde web overging. Sanders zit op de foto in een dikke winterjas met handgebreide wanten en een mondkapje op enigszins onderuitgezakt voor zich uit te staren. Of half te slapen, net als overigens ook voormalig president Bill Clinton overkwam.

Foto Bernie Sanders werd razendsnel een meme

Op internet werd de foto al in rap tempo een meme. Bernie Sanders werd op tal van plekken gefotoshopt en er werden allerlei teksten bij de foto gezet, bij wijze van grap. Sanders zegt dat hij blij is met alle aandacht. „Zo kunnen mensen zien dat we geweldige wanten maken in Vermont, jassen ook trouwens”, zei de senator tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. Vermont is de thuisstaat van Sanders.

De wollen handschoenen zijn gemaakt door een lerares uit Vermont. Op Twitter schrijft de lerares dat ze Sanders de handschoenen een paar jaar geleden gaf. Ze maakte de wanten van oude wollen truien en gerecyclede plasticflessen. Bernie Sanders staat bekend als milieuactivist.

Eigenlijk boodschappen doen

Internetgebruikers hadden veel aandacht voor de wanten en de jas van Bernie Sanders, maar vooral zijn houding zorgde voor de meeste grappen. Zo is er een meme waarbij staat: „Dit had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.” Een andere internetgebruiker grapt dat Sanders eruitziet alsof hij per ongeluk bij de inauguratie terecht is gekomen, terwijl hij eigenlijk boodschappen wilde doen.

Overzichtje memes Bernie Sanders

De leukste memes van Bernie Sanders op een rij zetten. Het is niet te doen, zoveel grappen en grollen rolden er over ‘het net’. Hierbij een overzichtje van memes die in elk geval in het oog sprongen. Verveel je je vandaag en had je al die memes nog niet meegekregen? Zoek dan gerust, je bent wel even zoet.

https://twitter.com/JuddWinick/status/1352465767246176258

https://twitter.com/Medienheld/status/1352348069380161536

Bij deze post had niet iedereen door dat het om een meme ging:

Bernie Sanders kan wel lachen om alle memes (en niet alleen hij)
Foto: Twitter.

En dan wordt Bernie Sanders ook nog eens nagedaan.

https://twitter.com/kamburrell/status/1352471014765162497

Lees ook: Dichteres Amanda Gorman wil zelf ook wel president van Amerika worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.