Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Marble Mania trekt 1,4 miljoen kijkers, maar niet iedereen is positief: ‘Voelt als kinderfeestje’

Maar liefst 1,4 miljoen mensen keken gisteravond naar Marble Mania. Maar niet iedereen was positief over het knikkerprogramma met Jack van Gelder als commentator en Winston Gerschtanowitz als presentator. „In de jaren tachtig was dit een gigantische studioshow, nu is het een redelijk troosteloze en vooral saaie bedoening.”

Het concept komt in eerste instantie van de broers Jelle en Dion Bakker. Jelle is autistisch en bouwt al van jongs af aan de meest bizarre en uitgebreide knikkerbanen. Dion verzon daarbij competitie met teams en een eigen YouTube-kanaal Jelle’s Marble Run. Dit werd een wereldhit, en eerlijk is eerlijk: het YouTube-account is verslavend.

Marble Mania

Toch doet het Jelle te veel pijn naar het SBS-programma te kijken, zei hij eerder in De Gelderlander. Aanvankelijk werden de twee broers nog betrokken bij Marble Mania, het is tenslotte hun concept. Maar uiteindelijk konden ze niet akkoord gaan met een voorstel van John de Mol. Op de inhoud daarvan willen de broers niet ingaan.

Commentator Jack van Gelder zei gisteren tegen Metro dat er „uitstekend contact” is met Jelle en dat hij ook in de uitzending komt. „Het tv-format is ontsproten aan zijn ideeën. Zijn YouTube-kanaal zal in Marble Mania ook naar voren komen.”

Twitter gaat los

Op Twitter is niet iedereen te spreken over het ‘knikkerprogramma met BN’ers’. De nadruk van Marble Mania ligt op flauwe spelelementen, terwijl de knikkerbanen zelf juist onderbelicht raken, zo vinden kijkers. „Ik heb toch een beetje het idee dat ik naar het kinderfeestje van Wesley Sneijder zit te kijken”, reageert iemand.

Een overzicht van de reacties.

https://twitter.com/Vandaal_Alleen/status/1352345206465691648

Toch konden veel kijkers ook van het nieuwe programma genieten.

 

Volgende week maken Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder plaats voor Simon Keizer, Nick Schilder en Kees Tol.

Aflevering 1 van Marble Mania bekijk je hier terug.

Lees ook: Marble Mania uitje voor Jack van Gelder, hard juichen voor rollende knikkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.