Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Good vibes 15 dec 2020 / 13:49 uur

Van alligator geredde puppy wordt politiehond: ‘Perfecte kandidaat!’

Weet je nog die kleine puppy die eind november in het nieuws kwam omdat hij bijna werd opgegeten door een alligator? Het hondje heeft een baan gevonden: hij wordt politiehond en ‘voorlichter’.

Ja, dat lees je goed. De puppy van vier maanden oud gaat de lokale sheriff helpen met kinderen lesgeven over de gevaren van alligators en veilig rijden met de schoolbus. „Dit is een grote dag, je bent nu een detective”, zegt de sheriff tegen het kleine hondje, dat luistert naar de naam Gunner. Volgens de sheriff maakt Gunner’s vastberadenheid en gevecht voor overleving hem de perfecte kandidaat als veiligheidsagent.

De ceremonie, waarbij het hondje een heuse badge opgespeld kreeg, is vastgelegd en op Facebook gepost.

Deputy Dogs Welcomes Newest Recruit

Meet Gunner! This 4-month-old Cavalier King Charles Spaniel is the newest recruit to Deputy Dogs!Back in October, Gunner's owner, Richard, rescued him from the jaws of an alligator swimming in a nearby pond. Gunner's tenacity and fight for survival proves he's the perfect candidate as the Safety and Security Officer for Deputy Dogs!

Posted by Lee County Sheriff's Office on Tuesday, December 8, 2020

Het hondje kwam vorige maand in het nieuws nadat er beelden online kwamen, waarop te zien was hoe zijn baasje Richard Wilbanks hem uit de bek van een alligator haalt. De alligator in kwestie had zijn kaken al wijd gesperd en Gunner al in z’n bek, toen de 74-jarige Wilbanks ingreep. Hij twijfelde geen moment en dook het water in. Na een worsteling met de alligator, wrikte hij de kaken open en kon hij zijn puppy Gunner bevrijden.

„We waren aan het wandelen”, vertelt Wilbanks aan CNN„De alligator kwam als een raket uit het water geschoten. Ik had nooit gedacht dat een alligator zo snel kon zijn.” Toch kickt er instinct in. „Ik sprong automatisch gelijk het water in.” De alligator vasthouden was niet zo moeilijk, maar het openkrijgen van de kaken zeker wel, vertelt de man.

Daarbij bleef Wilbanks niet ongeschonden: zijn handen hadden flink wat tandafdrukken en hij heeft een tetanusprik gehaald bij de dokter. Met puppy Gunner gaat het relatief goed: hij had een tandafdruk in zijn buik, maar maakt het goed na een tripje naar de dierenarts.

Lees ook: Kritiek op HEMA na openblijven als essentiële winkel: ‘Om je kapot te schamen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van alligator geredde puppy wordt politiehond: ‘Perfecte kandidaat!’
Sluiten