Shazney Redan
Shazney Redan Good vibes 8 dec 2020 / 21:13 uur

Hartverwarmende honden-challenge: ‘Zeg maar cheese’

Zeg maar cheese! Het moment dat we voor een fractie van een seconde onze beste glimlach voor de camera laten zien, kennen we allemaal. Maar hoe zit het met honden, begrijpen zij dat ook? Kennelijk wel. Met de online trend #SmilingDogChallenge, worden de meest grappige momenten uit de hondenwereld vastgelegd op beeld. 

Wetenschappers zijn er nog niet helemaal zeker van of honden deze lachende gezichtsuitdrukking net als mensen kunnen maken. Ondanks deze onzekerheid, gaat de nieuwe #SmilingDogChallenge viraal. De challenge begon in de Facebookgroep van de Dogspotting Society.

Inmiddels zijn er duizenden posts van glimlachende viervoeters.

Dit zijn de meest vermakelijke 'zeg maar cheese' momenten uit de hondenwereld
Hondje Zero is eerste geworden. Foto: Dogspotting Society / Facebook
Baasje: „Mijn kleine zonnestraal en filmpartner Peach!” Foto: Golden Retriever Club / Facebook
Baasje: „Iroh glimlacht voor zijn eerste vaccin.” Foto: Dogspotting Society / Facebook
Ook deze pup stal menige harten. Foto: Dogspotting Society / Facebook

Hondje Cooper kreeg voor zijn verjaardag een ‘welverdiende spa-dag’ cadeau. De twaalfjarige pomeriaan vond het geweldig, schrijft zijn baasje op Facebook. Cooper werd gered uit een slechte situatie en zijn baasje had als doel om hem een zo goed mogelijk leven te geven met zijn honden broers en zussen.

Wetenschap

Vooralsnog is het niet officieel bewezen of honden hun gezichtsuitdrukkingen kunnen beïnvloeden. Door de band met huisdieren, kunnen baasjes nog wel eens menselijke eigenschappen aan dieren toeschrijven. Dat kan in de beleveniswereld van een hond heel anders zijn.

Wel heeft een onderzoek van de Universiteit van Nevada in de Verenigde Staten bewezen dat honden dezelfde uitingen van plezier kunnen maken als wij. Onze trouwe rakkers kennen emoties zoals vreugde, enthousiasme en blijheid. Wellicht is het daarom zo makkelijk om een gezichtsexpressie die lijkt op die van de mens, op dezelfde manier te interpreteren.

Lees ook: Man slaat beer van 160 kilo in gezicht om zijn hond te redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hartverwarmende honden-challenge: ‘Zeg maar cheese’
Sluiten