Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 17 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Hond wacht nog steeds op overleden baasje

Wie de film Hachi heeft gezien (met Richard Gere), krijgt waarschijnlijk vanzelf weer tranen in zijn ogen bij het lezen van dit verhaal. En ook de rest houdt het waarschijnlijk moeilijk droog.

In Rusland wacht een Duitse herder namelijk nog elke dag op zijn overleden baasje, die in 2014 overleed na een auto-ongeluk. Het dier is zelfs zo loyaal dat hij weigert om de plek te verlaten waar zijn baasje om het leven kwam.

Overlevende

Toen het auto-ongeluk gebeurde zat de hond zelf ook in de auto. Hij overleefde en werd na een tijdje gevonden door omstanders. Ze probeerden hem te vangen, tevergeefs. Een paar mensen kregen medelijden met het dier en begonnen hem op de plek van het ongeluk te voeren. Er werd zelfs een kennel voor hem neergezet naast de weg, zodat het dier ergens kon uitrusten.

Helaas stond de kennel zo dicht bij de weg dat het op een gegeven moment verwoest werd door een vrachtwagen. Al snel werd een nieuw hok voor de hond gebouwd in het nabijgelegen plaatsje Berkut, maar ook hier had het dier geen behoefte aan. Braaf bleef hij langs de weg wachten op zijn baasje.

Radeloos

Een vrouw van de lokale dierenopvang weet zich geen raad meer, meldt Mirror. „Het lukt ons niet om dichtbij te komen, het dier wil alleen maar in aanraking komen met zijn vorige eigenaar. Hij vertrouwt niemand. We vragen mensen nu om het dier met rust te laten, zodat het niet in paniek de weg over zal rennen en geraakt wordt door een voertuig.”

In Siberië zijn de weersomstandigheden niet mis. Toch heeft de herder al een tweede strenge winter overleefd doordat automobilisten voedsel uit de auto’s naar hem toe gooien. Maar de lokale dierenopvang is van mening dat het niet zo kan doorgaan. Ze zijn nu met een plan bezig om de ‘Siberische Hachi’ – zoals het dier in de omgeving wordt genoemd – te vangen en hem een liefdevol nieuw thuis te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.