Erik Jonk
Erik Jonk Reizen 17 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Arm Griekenland in top 3 duurste vakantiehuizen

Dat Zwitserland en Groot-Brittannië prijzige vakantiebestemmingen zijn, daar zal niemand stijl van achterover vallen. Maar opvallende ‘vakantieprijzen’ zijn er ook. Het arme Griekenland bijvoorbeeld, staat als nummer 3 van Europa te boek als het om ‘duur’ gaat. En Duitsland geldt als één van de goedkoopste landen voor vakantieverblijven.

Zoekmachine

Dat blijkt uit gegevens van HomeToGo, ’s werelds grootste metazoekmachine voor vakantiewoningen. De site heeft data van 1,7 miljoen Europese vakantieverblijven in 37 landen.

In Griekenland ben je 820 euro kwijt voor een vakantieaccommodatie (2-6 personen) voor een week. Ook Nederland (vijfde plek) valt onder de duurdere landen als het om vakantiehuizen gaat. Hier tik je 806 euro af voor een weekje zomer. HomeToGo denkt dat de Grieken veel dure vakantiehuizen op eilanden hebben, of dat de aangeboden onderkomens veel luxe hebben.

En wist je dat Luxemburg in de zomermaanden goedkoper is dan Polen en Kroatië? Over het algemeen kun je binnen Europa wel het beste in de Balkanstaten zijn als de knip een dure vakantie niet toelaat.

Waddeneilanden

Veel plekken binnen Europa kennen veel hogere prijzen in de zomer dan in andere seizoenen. Zo kost een weekje Waddeneiland je in de zomermaanden 290 euro meer. Verder valt binnen Nederland op dat Amsterdam veel duurder is dan Rotterdam. Friesland is de duurste provincie.

Toch de Oceaan over voor populaire bestemmingen als Curaçao of Aruba? Dan gaan er voor een weekje vakantiehuis serieuze prijzen gelden: respectievelijk 1104 en 1375 euro.

Top 15

Van duur naar goedkoper in de zomer:

1 Zwitserland

2 Groot-Brittannië

3 Griekenland

4 Spanje

5 Nederland

6 Finland

7 Italië

8 Noorwegen

9 Malta

10 Zweden

11 Denemarken

12 Cyprus

13 Portugal

14 België

15 Macedonië

Alle cijfers vind je op HomeToGo.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.