Sam ten Hove
Sam ten Hove Entertainment 17 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Kan ballettalent (17) ooit naar New York?

Jillis Roshanali kennen we van de musical Billy Elliot. De jonge balletdanser is aangenomen aan de prestigieuze American Ballet Theatre / Jacqueline Kennedy Onassis School (ABT/JKO) in New York.

Om zijn opleiding in New York te starten en daarmee zijn droom waar te maken is hij via voordekunst.nl een crowdfunding project gestart. Inmiddels is er al 40 procent binnengehaald, maar er is nog een lange weg te gaan voordat hij aan de slag kan in New York.

Vorig jaar volgde Jillis een les van Kirk Peterson, die een week in Nederland was. Hij ia als artistiek directeur verbonden geweest aan het American Ballet Theatre. Eenmaal terug in New York heeft hij Jillis aanbevolen bij ABT/JKO. Na een positieve reactie mocht Jillis balletopnames opsturen. Vrij snel daarna kreeg hij het bericht dat hij aangenomen is voor het schooljaar 2016/2017 level 6 van de ABT/JKO school.

Crowdfunding

De kosten voor het volgen van een balletopleiding zijn erg hoog. Huisvesting en opleiding kosten zo’n 20.000 euro. Een startbedrag is noodzakelijk om de aanmelding definitief te kunnen maken. De meeste Nederlandse fondsen steunen alleen projecten, of dansers met een afgeronde HBO opleiding. Jillis hoopt dan ook via crowdfunding zijn droom te laten uitkomen. Als tegenprestatie voor donaties zal hij mensen belonen met workshops en een huiskamervoorstelling. Inmiddels zijn er ook donaties binnen van Paul de Leeuw en Maurice Wijnen.

American Ballet Theatre

De opleiding aan American Ballet Theatre / Jacqueline Kennedy Onassis School behoort tot de top van internationale dansopleidingen. Dansers moeten over hele goede artistieke en danstechnische vaardigheden beschikken en laten zien dat zij verder kunnen groeien in het vak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.