Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Leerlingen middelbare school likken voeten en oksels voor inzamelingsactie

Bijzondere beelden uit de Amerikaanse staat Oklahoma. Op een middelbare school in deze staat blijken ze namelijk een heel opmerkelijke ‘traditie’ te hebben. Het gaat om een inzamelingsactie waarbij leerlingen de voeten en oksels van docenten likken, iets wat al jaren aan de gang blijkt te zijn.

De video is gemaakt op Deer Creek High School. Op de beelden is te zien dat leerlingen pindakaas, chocolade en ander eten van de voeten en oksels van docenten likken, zo berichten Amerikaanse media. En niet alleen op Deer Creek High School gebeurt dit. Ook twee andere scholen blijken mee te doen aan de inzamelingsactie.

Geld inzamelen met likken

Want daar draait het allemaal om. Met het likken wordt namelijk geld ingezameld voor ‘Not Your Average Joe Coffee’, waar mensen werken met een geestelijke of lichamelijke beperking. „Ik dacht niet dat ze het echt zouden doen. Ik was in shock en walgde ervan”, vertelt een leerling aan Fox25.

Hoewel de beelden pas vorige week opdoken, zijn de meest recente video’s al uit 2020. De oudste beelden komen uit 2015. Volgens een woordvoerder van Edmond Public Schools is het likken dit jaar niet voorgekomen. De zegsman zegt daarnaast trots te zijn op de inspanningen van de studenten om geld in te zamelen voor het goede doel. In totaal zou er dit schooljaar maar liefst 416.000 dollar, omgerekend meer dan 381.000 euro, zijn ingezameld.

School biedt excuses aan

Ook Deer Creek High School heeft inmiddels gereageerd op het voorval. „We ondernemen stappen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt en zullen zorgen dat alle inzamelingsacties worden uitgevoerd met respect voor onze studenten. We leren van deze ervaring en zullen het in de toekomst beter doen”, aldus de school. Ook stelt de school dat de actie waarbij het likken voorkwam, de waardigheid van de leerlingen heeft aangetast. „We hebben de verantwoordelijkheid om onze leerlingen te beschermen en ze in een positief daglicht te stellen. Daar zijn we met deze activiteit in tekortgeschoten en daarvoor bieden we onze excuses aan.”

11-jarige Cas schaamt zich voor troep in Je Huis Op Orde: ‘Ik schaam me voor mijn vriendjes’

Knuffeldier gooit roet in het eten van Married At First Sight-koppel: ‘Seksuele aantrekkingskracht bevriest’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties