Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 26 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Israël laat 39 Palestijnse gevangenen vrij

De Israëlische gevangenisdienst heeft laten weten dat zondagavond 39 Palestijnse gevangenen zoals afgesproken zijn vrijgelaten. De vrijlating maakt deel uit van een vierdaags staakt-het-vuren waarbij Israël en Hamas beide dagelijks gevangenen vrijlaten. Het is de derde dag op rij dat Israël precies 39 Palestijnen vrijlaat.

De gevangenen verlieten met een bus de Israëlische Ofer-gevangenis, waar ze naar waren overgebracht in aanloop naar de vrijlating. De bus bracht hen vervolgens naar de stad Beituna in de Westelijke Jordaanoever op zo’n drie kilometer van Jeruzalem, waar ze werden vrijgelaten.

Eerder op zondag liet Hamas zeventien Israëlische en buitenlandse gijzelaars vrij, onder wie drie Thai en iemand met de Russisch-Israëlische nationaliteit.

Maandag is in principe de laatste dag van het vierdaagse staakt-het-vuren. Volgens de afspraak zou Hamas tegen maandagavond vijftig gijzelaars moeten hebben vrijgelaten, en Israël 150 Palestijnse gevangenen. Hamas zou openstaan voor een verlenging van het bestand met enkele dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties