Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 2 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Israëlisch leger meldt omsingeling Gaza-Stad

In de oorlog tegen de Palestijnse Hamasbeweging in de Gazastrook hebben de Israëlische strijdkrachten Gaza-Stad omsingeld, meldt een legerwoordvoerder. Israël beschouwt de stad als het centrum van de „terreurorganisatie” en wil er alle verzetshaarden uitschakelen. De opmars begon een week geleden.

Vrijwel tegelijk met de bekendmaking dat de omsingeling van Gaza is voltooid, waarschuwde de gewapende tak van Hamas dat Gaza een vloek zal worden voor de Israëliërs. Israël kan meer soldaten verwachten die „in zwarte zakken” terugkeren naar huis, dreigde een zegsman van de Al Qassam-brigades.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties