Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 20 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Ouders en kind gedood door vloedgolf: ‘Verschrikkelijk, de gevaren van de zee’

Een vloedgolf aan de Franse kust heeft twee ouders en een van hun kinderen het leven gekost. In Bretagne wordt geschokt op het drama ‘en de gevaren van de zee’ gereageerd.

De slachtoffers liepen of zaten gisteravond op een dijk in de plaats Plogoff in Bretagne. Ze werden meegesleurd door het water, melden Franse media.

Het levenloze lichaam van de 33-jarige vrouw werd geborgen door reddingswerkers. Haar metgezel (55) stierf aan een hartstilstand nadat hij uit het water was gehaald. Na een intensieve zoektocht van enkele uren werd ook het lichaam van hun 12-jarige zoon gevonden. Onder meer drie helikopters werden ingezet.

Andere kinderen na vloedgolf in shock

Drie andere kinderen uit hetzelfde Franse gezin dat in de regio woonde, waren getuige. De brandweer heeft hen opgevangen en de kinderen in shocktoestand naar een ziekenhuis gebracht.

De burgemeester van Plogoff sprak van een drama en maant tot uiterste voorzichtigheid voor de gevaren van de zee. „Het is verschrikkelijk. Het seizoen is nog niet begonnen en er zijn al slachtoffers”, zei hij volgens lokale media. De autoriteiten stellen een onderzoek in naar het incident.

Kans in Nederland

De kans dat in Nederland een vloedgolf voorkomt is heel klein. Het kan wel, mocht er een aardbeving in de Noordzee zijn. Het KNMI meldde eerder aan KRO-NCRV dat de golf die dan ontstaat niet hoger dan een halve meter zal zijn.

Ben je bang voor bijen? Je bent niet de enige, maar ‘bang zijn is niet nodig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders en kind gedood door vloedgolf: ‘Verschrikkelijk, de gevaren van de zee’
Sluiten